Hlavní obsah

ANTOŠOVA BŘITVA: Jágr by měl být potrestaný. Uvidíme, jestli je nastavený metr stejný pro všechny

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

V extralize sledujeme vzestupy a pády týmů, ale minulý týden přinesl i jeden unikátní přestup v podobě návratu Radka Smoleňáka na Kladno. Jeho vzkaz a poděkování Mountfieldu byl hodně emotivní a myslím, že tohle loučení ho stálo spoustu vnitřních sil. Nedivím se, protože s Hradcem Králové se sžil.

Foto: Radek Petrášek, ČTK

Antošova břitva

Článek

Přesun na Kladno jako by ho dostal do úplně jiné role. Najednou je to přesně ten Smoleňák, kterého v Hradci všichni měli rádi. Stojí před bránou, tečuje puky, udělá si prostor.

Pokud jste ho sledovali, musíte uznat, že hraje fakt skvěle. V Mladé Boleslavi to byl on, kdo zajistil Kladnu tři body. Přesně z míst, kde to má tak rád a kde ho soupeři nenávidí a mají s ním problém.

Přihlaste se a sledujte exkluzivní videa z Tipsport extraligy
Přihlásit se

Mladá Boleslav - Kladno 1:3 (24. Smoleňák)Video: Tipsport Extraliga / BPA

Prvotní diskuze, jestli je schopen týmu, který vypadá velmi staře, pomoct, dostala jasnou odpověď. Smoleňák Kladnu opravdu pomůže, cítí se v něm jako ryba ve vodě. A třeba bude ještě lepší, když se Rytířům bude dařit.

Přihlaste se a sledujte exkluzivní videa z Tipsport extraligy
Přihlásit se

Mladá Boleslav - Kladno 3:4 (58. Smoleňák)Video: Tipsport Extraliga / BPA

Co ale asi není úplně dobré, je reakce majitele Rytířů Jaromíra Jágra během zápasu v Boleslavi na faul-nefaul kladenského Tralmakse. Taky si myslím, že o nedovolený zákrok nešlo a rozhodčí Šindel se upískl. Aby ale Jágr, který sice nebyl na střídačce Kladna, ale v zápise o utkání figuroval jako funkcionář, udělal na Facebooku takové rychlé sdělení?

Sám jsem zvědavý, jestli bude Jágr ředitelem extraligy Loukotou potrestaný, když v den zápasu komentoval výkon rozhodčího. Nějaký trest by přijít měl. Asi budeme všichni sledovat, jestli je nastavený metr pro všechny stejný. Anebo že by se majitelé klubů přeci jen v den zápasu vyjadřovat mohli?

Foto: Sport.cz

Takový komentář napsal na sociálních sítích Jaromír Jágr k vyloučení Tralmakse.

Asi každého musí překvapovat vítkovický propad na samé dno tabulky. Přitom když porovnáme sestavy Ostravanů z jarního semifinále play off proti Hradci s nedělním zápasem v Plzni, stěžejní hráči jako Lakatoš, Mueller, Bukarts nebo Krieger jsou ti samí. Je neuvěřitelné, že s takovým kádrem jste po devátém kole poslední a třesete se, jak to bude pokračovat.

Ve Vítkovicích bude muset dojít k rychlému probuzení. Především střelců, kteří by měli zápasy rozhodovat. Jsem zvědavý, jak zareaguje vedení klubu, protože v tuhle chvíli lepší střelce a hráče sežene jen těžko. Všichni víme, že Lakatoš s Muellerem jsou opravdu vynikající. Jenže něco tam je špatně a v klubu musejí rychle najít chyby, které nastaly.

Přihlaste se a sledujte exkluzivní videa z Tipsport extraligy
Přihlásit se

Mladá Boleslav - Kladno, vyloučení TralmakseVideo: Tipsport Extraliga / BPA

Vítkovicím sice odešel gólman Stezka, ale nesvádějme současné výkony na brankáře. Opravdu bych vinil střelce, kteří v rozhodujících chvílích góly nedají.

Někoho může napadnout, že je třeba vyměnit trenéra. S tímhle pohledem absolutně nesouhlasím. S Milošem Holaněm klub v prosinci prodloužil smlouvu o další dva roky a projevil mu tím důvěru. Kdyby měl Holaň skončit, dostanou se Vítkovice do momentu, kdy budou muset znovu hledat trenéra, kterému by daly důvěru. Stálo by to strašně energie a přebudovávání.

Přihlaste se a sledujte exkluzivní videa z Tipsport extraligy
Přihlásit se

SESTŘIH: HC Škoda Plzeň vs. HC Vítkovice Ridera 1:0Video: Tipsport Extraliga / BPA

Miloš Holaň teď musí pracovat s hráči, aby se probudili. Není to o výměně trenéra. Pamatuju si ze Slavie, jak jsme následující sezonu po zisku titulu v roce 2003 tápali a prvních šest zápasů prohráli. A nebylo to o trenéru Růžičkovi. Bylo to jen o nás hráčích - o našem uspokojení a plácání se po zádech.

Milan Antoš

Milan Antoš je bývalý hokejový útočník, dnes spolukomentátor ČT. Dvanáct sezon hrál českou extraligu, nastupoval za Slavii, Plzeň, Jihlavu a Ústí nad Labem. S Pražany získal v roce 2003 titul a o rok později stříbro, se Západočechy vybojoval v roce 2000 bronz.

Reklama