Hlavní obsah

Zbořil to pokadil, řekl třinecký Varaďa. Dnes jsme proměňovali šance, byl rád Jandač

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Zatím v extraligovém finále platí, že v lichých zápasech vítězí Třinec, naopak sudé duely patří Spartě. Potvrdil to i sobotní čtvrtý mač série, ve kterém sice poprvé ve finále dal úvodní gól Třinec, ale Sparta díky vydařenému nástupu do druhé třetiny dokázala otočit. "Pro nás byl ten nástup do druhé části velmi důležitý, neboť jsme dokázali nepříznivý vývoj otočit. Rozdíl mezi pátkem a dneškem byl ten, že jsme proměňovali šance a dali jsme góly," uvedl kouč Sparty Josef Jandač. "I v pátek jsme do půlky zápasu hráli dobře, ale když svoje šance neproměníme, tak Třinec umí udeřit. Tak jsme to pak ve třetí třetině valili do kopce jako v sobotu oni."

Zbořil to tam pokadil, kritizuje chybu třineckého obránce při gólu Šmerhy Václav VaraďaVideo: Sport.cz

 
Článek

Podobně čtvrtý duel hodnotil i třinecký trenér Václav Varaďa. Také on logicky označil za klíčovou pasáž první polovinu druhé třetiny, kdy Sparta dala tři branky a výrazně se přiblížila vítězství i srovnání série.

"Utkání se nám moc nepovedlo. Nechali jsme si dát laciné branky ve druhé třetině. Od druhé půlky se náš herní projev zlepšil, dohrávali jsme hráče Sparty. Vše se lámalo při šanci Miloše Romana (ve 44. minutě), který mohl stáhnout na rozdíl jedné branky a ještě bychom měli dost času na srovnání. Dnes ale byla Sparta lepším týmem," řekl Varaďa.

Čivava pořádně kousla. Tomáši Šmerhovi play off sedí, k vítězství nad Třincem přispěl třemi bodyVideo: Sport.cz

Skloňovaným jménem ve čtvrtém duelu byl Tomáš Šmerha, který dal druhý gól a na další dva přihrál. "Hrál výborně. Dal důležitý gól a dnes nám hodně pomohl. Je důležité, že se to brankově rozložilo do všech pětek," řekl Jandač.

Šmerha při druhém gólu využil ledabylé rozehrávky Mikuláše Zbořila vzduchem do středu obranného pásma. "To byla jeho individuální chyba. Nikdo na něj řvát nebude, ale on ví, že to pokadil. Tu situaci měl řešit jinak."

Teď se série přesouvá do Třince, kde se v úterý bude hrát možná klíčové páté utkání, které jednomu z celků přiřkne mečbol. "Třinec má zkušený tým, čtyři roky po sobě hraje o titul. My máme pět sedm hráčů, kteří to play off ochutnávají poprvé," říká Jandač. "Je to 2:2, máme potenciálně dva zápasy doma. Už před sérií jsem říkal, že to bude dlouhé finále a dnes to znovu bylo o jednom gólu," uvedl Varaďa.

Reklama

Související témata:
  4 : 1 Třinec - Pardubice 4 : 1 dohráno
20240426T17 : 00:00+0200
Třinec vs. Pardubice
Třinec vs. Pardubice
Třinec
Pardubice
  6 : 0 Kanada - Česko 6 : 0 dohráno
20240426T18 : 00:00+0200
Kanada vs. Česko
Kanada vs. Česko
Kanada
Česko
  2 : 4 Slovensko - Česko 2 : 4 dohráno
20240426T16 : 30:00+0200
Slovensko vs. Česko
Slovensko vs. Česko
Slovensko
Česko
  Slovensko - Česko dnes 14 : 00
20240427T14 : 00:00+0200
Slovensko vs. Česko
Slovensko vs. Česko
Slovensko
Česko