Hlavní obsah

Ať to není osmdesát sedmička, modlil se Hanzlík, když Ton spěchal za vítěznou trefou

Praha

Na třináct sezón, které na Spartě odehrál, má hokejový obránce Jan Hanzlík jen ty nejlepší vzpomínky, vždyť tu s ní vyhrál tři mistrovství tituly. Na premiérový zápas, kdy se v holešovické hale v extralize představil jako host, by ale nejradši zapomněl.

Foto: Michal Krumphanzl, ČTK

Útočník Sparty Miroslav Forman a obránce Komety Jan Hanzlík ve 22. kole extraligy

Článek

Do Prahy přijel s brněnskou Kometou, která je od léta jeho zaměstnavatelem. Domácí fanoušci mu dali najevo, že na něj nezapomněli transparentem i skandováním jeho jména. Ale pro jednatřicetiletého beka byl zápas, který Kometa prohrála 1:4, hodně smolný.

„Netěšil jsem se sem, bylo to pro mě zvláštní utkání. Nějakou nostalgii jsem cítil, vždyť tady jsem se naučil hrát hokej, mám tu hodně dobrých kamarádů,“ přiznával.

Nahozením trefil tyč

V první třetině se nejdříve málem zapsal mezi střelce. „To byla ta moje rána,“ pousmál se Hanzlík. Jeho nenápadné nahození na Pöpperleho branku totiž před sparťanským gólmanem skočilo a k překvapení všech skončilo za zády brankáře. K následné úlevě většiny z téměř sedmi tisíc fanoušků ale puk zastavila tyč.

Kometa byla navzdory konečnému výsledku suverénnímu lídrovi tabulky velmi zdatným soupeřem, chvílemi měla herně navrch. Jenže moment z 34. minuty za stavu 1:1 sebevědomí hostů srazil.

Právě Hanzlík si totiž na útočné modré čáře chystal kotouč tak dlouho, až mu ho vyfoukl letitý parťák ze sparťanské kabiny Petr Ton. „Moje hloupá chyba. Chtěl jsem nahrávat, ale puk mi přeskočil hokejku, tak jsem se ohlédl a už jen modlil, ať to není osmdesát sedmička,“ líčil Hanzlík.

Kometu trápí produktivita

K jeho smůle ale k Trvajově brance kvaltoval za svým osmnáctým gólem sezóny právě nejproduktivnější muž extraligy s číslem 87 na zádech. „Jak napřáhl, tak už jsem na 90 procent věděl, že to je gól,“ prokázal dobrý odhad brněnský obránce.

Ton přesnou ranou přiblížil Spartě sedmou domácí tříbodovou výhru v řadě a pomohl navýšit náskok Pražanů v tabulce už na deset bodů. „Sparta tu k poražení byla, chtěli jsme hrát trochu buzerantský hokej na jeden dva góly, jenže nás trápí produktivita. Tak třeba se spolu potkáme ve finále play off, to by bylo hezký,“ zasnil se Hanzlík.

K boji o titul má zatím lépe našlápnuto jeho bývalý klub než ten současný, dnes vrcholící oslavy šedesáti let existence Komety neměly ideální prolog. Na bodový import od soupeře čekají Brňané už měsíc, za poslední čtyři utkání venku dali dohromady dva góly.

Reklama