Hlavní obsah

Baránkovi přinesl pátek třináctého nejúspěšnější zápas v extralize: Drželo se při mně štěstí

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Tříbodový večer dosud 27letý plzeňský obránce Marek Baránek v hokejové extralize neprožil. „Naposledy někde v juniorce,“ vzpomínal po vítězství 4:1 nad Litvínovem. Přispěl k němu hned třemi asistencemi, kterými řídil obrat Západočechů. Ti zabrali po třech porážkách v řadě a poslali Vervu zpátky do bojů o záchranu.

Foto: Miroslav Chaloupka, ČTK

Plzeňský obránce Marek Baránek (vlevo) stíhá litvínovského Nicolase Hlavu.

Článek

Utkání vůbec nenasvědčovalo tomu, že se potkávají dva trápící se týmy. Škoda třikrát v řadě nezískala ani bod, Litvínov prolomil sérii pěti proher až v neděli s Mladou Boleslaví.

Oba celky nastoupily do zápasu s velkou energií a chutí posunout se v tabulce výš. Hosté udeřili hned ve 2. minutě z trestného střílení.

„Pak jsme ale tlačili a byla jen otázka času, kdy srovnáme," tvrdil Baránek. V první části se to Západočechům ještě nepovedlo, ale ve druhé dokonce skóre otočili. „Vzpomněl jsem si ráno na to, že je zrovna pátek třináctého, navíc jsem se necítil ideálně, ale štěstí se mě drželo," usmíval se rodák z Ústí nad Labem, jenž v minulosti strávil v Litvínově včetně mládeže sedm sezon.

„První gól padl z dorážky, při druhém mi střela nesedla a mířila úplně mimo, ale Hrába (Kryštof Hrabík) předvedl parádní teč," oceňoval Baránek. U něj započala i třetí branková situace domácích. „Tahle otočka nám psychicky pomůže. Nabuzení jsme byli i poslední zápasy, jen se nám energie nedařila přenést z kabiny na led. Teď to konečně vyšlo," radoval se.

Poslední třetina za stavu 3:1 navíc přinesla úsměvné kuriózní momenty před litvínovskou brankou. Nejprve Adrián Holešinský ukázal, že by se mohl živit i jiným sportem, a baseballově napálil kotouč ze vzduchu do sítě. Gól však nebyl uznán pro vysokou hůl, slovenský forvard totiž vyskočil a dostal se hokejkou nad úroveň horní tyče. „Ale parádně to zasmečoval," vyzdvihoval spoluhráče Baránek.

Jen o chvíli později chtěl Litvínov pět minut před koncem zkusit hru bez brankáře. Denis Godla sprintoval na střídačku, po nepřesné přihrávce Vervy však kotouč mířil zpátky do obranného pásma. Puk by v brance neskončil, dezorientovaný gólman si ho ovšem málem srazil do sítě a od potupy ho zachránil až tygří skok na brankovou čáru. „Upřímně jsem se pobavil," culil se Baránek.

Godla tak nenapodobil Dušana Salfického, který na stejném místě rozhodl podobnou hrubkou v závěru o vítězství Sparty v Plzni ve 4. čtvrtfinále 1997/1998.

Reklama

  Třinec - Pardubice zítra 17 : 00
20240426T17 : 00:00+0200
Třinec vs. Pardubice
Třinec vs. Pardubice
Třinec
Pardubice