Hlavní obsah

Bartošák našel práci. Na Slovensku chce zabojovat o titul

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Hokejový brankář Patrik Bartošák má po více než dvou měsících bez práce nové angažmá. Našel ho na Slovensku, kde se stal posilou Spišské Nové Vsi, momentálně druhého celku zdejší extraligy. 30letý brankář nechytal od konce listopadu, kdy mu hradecký Mountfield rozvázal kontrakt kvůli opětovnému porušování smlouvy. Teď se slovenským týmem dohodl na působení do konce sezony.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Brankář Patrik Bartošák našel po konci v Hradci Králové nové angažmá, bude chytat za Spišskou Novou Ves

Článek

„Jsme rádi, že se nám povedlo Patrika podepsat a ukázat fanouškům, že chceme historickou sezonu zakončit bojem o nejvyšší místa. Přivést do Spišské Nové Vsi brankáře takových obrovských kvalit nebylo jednoduché, ale po několika osobních a telefonních pohovorech jsme našli shodu a právě vidina boje o titul byla zlomovým bodem, proč přijal naši nabídku,“ uvedl v klubovém prohlášení manažer klubu Richard Rapáč.

Bartošák má za sebou turbulentní sezonu. Už před jejím startem čelil nařčení, že řídil pod vlivem alkoholu, a byl mu odebrán řidičský průkaz. On to odmítal a pro Sport.cz říkal: „Vím, že bohužel tu historii mám. A jedinou cestou, jak se ochránit, je, že některým lidem nepolezu na oči a nedám jim důvod, aby se hrabali v mém soukromí.“

V minulosti totiž přiznal problémy s alkoholem.

Jenže v pátek 24. listopadu se Bartošák nedostavil na trénink ani na podvečerní zápas proti Kladnu a o týden později s ním Hradec definitivně rozvázal kontrakt kvůli „porušování smluvních povinností ze strany hráče“.

Teď po jeho službách sáhli na Slovensku. „Získáváme rozdílového hráče top evropské kvality a věřím, že nás tento podpis posune kvalitou i výsledky o pověstný kus výš. Věřím, že fanoušci ocení naši snahu a v domácím zápase přivítají ‚Bartese‘, jak se patří,“ řekl Rapáč.

Reklama

Související témata: