Hlavní obsah

Bitka, sekání, napadení rozhodčího. Kladenská frustrace vyvrcholila třemi tresty

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Nedaří se a zmar i napětí rostou. Kladenští hokejisté v pondělí v dohrávce 16. kola podlehli Vítkovicím 0:4 a prodloužili nelichotivou sérii proher na šestnáct v řadě. Ve středu proti Liberci navíc budou mít možná problém slepit dohromady sestavu. Disciplinární komise bude určitě zkoumat nejméně čtyři zákroky ze závěru utkání s ostravským celkem.

Přihlaste se a sledujte exkluzivní videa z Tipsport extraligy
Přihlásit se

Bitka kladenského Nemčíka s vítkovickým ŠoustalemVideo: Tipsport Extraliga / BPA

 
Článek

K tomu prvnímu došlo v 51. minutě za stavu 0:3. Hostující útočník Tomáš Šoustal u mantinelu poměrně nevybíravě sekl klíčového kladenského beka Ticháčka. Pak vznikla vzájemná strkanice, do které se přihnal dvoumetrový pořízek Nemčík a hostujícího útočníka skolil v bitce. Až potud nic neobvyklého, jenže slovenský obr Šoustalovi uštědřil několik ran ještě ve chvíli, kdy byl útočník Vítkovic na zemi. Nemčík odjel s trestem rovnou do kabin.

Přihlaste se a sledujte exkluzivní videa z Tipsport extraligy
Přihlásit se

Faul kladenského FrolíkaVideo: Tipsport Extraliga / BPA

O tři minuty později jej následoval Michael Frolík. Při přesilovce hostů dojížděl souboj u mantinelu, napřáhl se hokejkou a přetáhl s ní přes ruce hostujícího obránce Raskoba. I jeho poslali sudí do kabin. V 57. minutě při další kladenské nevýhodě zastavil Bláha u mantinelu rozjetého Zdráhala. Na první pohled se mohlo zdát, že čistým bodyčekem. Kladenský útočník ale trefil střelce první branky nohou, za což by také mohl následovat dodatečný trest.

Poslední větší eskapádu pak předvedl domácí univerzál Jakub Babka. Minutu a půl před koncem dohrál sice čistě souboj u mantinelu, jenže při následném postrkování udeřil krosčkem zezadu čárového rozhodčího do hlavy (souboj se odehrál mimo záběry kamer). Také on zamířil rovnou do šaten.

Přihlaste se a sledujte exkluzivní videa z Tipsport extraligy
Přihlásit se

Zákrok kladenského BláhyVideo: Tipsport Extraliga / BPA

Všechny čtyři zákroky bude jistě přezkoumávat disciplinární komise. Rytíři už tak hrají s úzkým kádrem. Vinou zranění či nemoci chybí Kladnu hned šest hráčů a to nehrál ani majitel klubu Jaromír Jágr, jenž se navíc chystá do Pittsburghu, kde mu vyvěsí dres s číslem 68 pod strop arény. Minimálně následující tři zápasy tak bude chybět.

„Chápu, že jsou frustrovaní a nedaří se jim, ale měli by hrát v rámci fair play. Takové zákroky k hokeji nepatří. Víc to nechci komentovat,“ řekl ke kladenským faulům hostující Zdráhal. „Musíte se zeptat aktérů. Frustrace vyplavala na povrch,“ uvedl stroze domácí bek Ondřej Slováček.

Reklama

Související témata: