Hlavní obsah

Boleslav dál trápí vítěze základní části. Drama rozhodl v nájezdech Kelemen

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Bojovnost hokejistů Mladé Boleslavi opět slavila úspěch. Bruslaři na vlastním ledě zdolali vítěze základní části z Hradce Králové 3:2 po nájezdech a ujali se vedení ve čtvrtfinálové sérii 2:1. Mountfield sice dvakrát dokázal srovnat nepříznivé skóre, ale i přes výraznou střeleckou převahu musel skousnout hořkou porážku.

Foto: Roman Vondrouš, ČTK

Autor prvního gólu Miloš Kelemen z Boleslavi.

Článek

První gól zápasu padl až ve 23. minutě, kdy se šťastným nadvakrát tečovaným nahozením prosadil Miloš Kelemen, který si zapsal už pátý gól v probíhajícím play off. „Nečekal jsem, že se mi bude takhle dařit, ale jsem za to rád. Snažím se pomoct týmu k postupu," řekl slovenský útočník.

Mountfield záhy dokázal srovnat v přesilové hře díky pěkné teči Jakuba Lva. Vedení Bruslařům vrátil Pavel Kousal, ale Mountfield podruhé srovnal tři minuty před koncem. Početní výhodu, navíc zdvojnásobenou o hru bez gólmana, proměnil dorážkou po Pavlíkově střele Radek Smoleňák. „Snažili jsme se na přesilovkách zapracovat a v zápase se nám povedly," hledal pozitiva hradecký obránce Filip Pavlík.

Foto: Roman Vondrouš, ČTK

Miloš Kelemen z Mladé Boleslavi proměňuje rozhodující nájezd.

Východočeši mohli rozhodnout ještě v základní hrací době, ale další příležitosti nevyužili. Šance pálili i v prodloužení. Po Pavlíkově přihrávce měl na hokejce gól opět Smoleňák. „Dobře puk tečoval, ale gólman tam asi náhodně nechal lapačku. Škoda," mrzelo Pavlíka.

Foto: Roman Vondrouš, ČTK

Hráči Boleslavi se radují z druhého gólu proti Hradci.

A tak došlo až na samostatné nájezdy. Nejprve uspěl jen domácí Kousal a hostující Oksanen. Na dalšího přesného střelce se čekalo až do sedmé série. V ní se trefil k levé tyčce opět Miloš Kelemen a rozsekl tak drama ve prospěch Bruslařů. „Věděl jsem dopředu, co udělám. Většina hráčů zkoušela klíčku, a tak jsem viděl, že gólman je trochu zalezlý. Využil jsem toho," radoval se hrdina Mladé Boleslavi.

Šest nájezdů ze sedmi vychytal další klíčový muž Středočechů Gašper Krošelj, který si navíc v utkání připsal 47 zákroků. „Cítil jsem se dobře a na nájezdy jsem si věřil. Jako vždy. Naštěstí kluci proměnili dva a máme druhý bod," těšilo slovinského gólmana.

Mountfield mohl litovat toho, že nezužitkoval velkou střeleckou převahu. „Odehráli jsme dobrý zápas, výborně jsme bruslili. Ale málo jsme se tlačili do branky. Nájezdy už jsou loterie a štěstí se přiklonilo k soupeři," hodnotil Pavlík.

Po základní části až jedenáctá Mladá Boleslav tak vede v sérii nad favoritem 2:1. Další duel je na programu už ve čtvrtek v 19:00 znovu na ledě Středočechů. „Věřím, že sérii srovnáme. Stále je vše otevřené," doplnil Pavlík. Kelemen očekává další vyrovnanou bitvu. „Hradec bude chtít vyhrát za každou cenu. Ale my si půjdeme pro mečbol," dodal.

Reklama

Související témata:
  4 : 1 Třinec - Pardubice 4 : 1 dohráno
20240426T17 : 00:00+0200
Třinec vs. Pardubice
Třinec vs. Pardubice
Třinec
Pardubice