Hlavní obsah

Ml. Boleslav - Hr. Králové 3:2 SNStav série 2:1Kelemen Boleslavi zařídil vedení v sérii

MinutaMin. Tým Hráč Akce
23. Kelemen 1 : 0
31. Lev 1 : 1
44. Kousal 2 : 1
58. Smoleňák 2 : 2
65. Kelemen (rozhodující nájezd) 3 : 2
Záznam online reportáže

Hokejisté Mladé Boleslavi zdolali ve třetím čtvrtfinálovém utkání play off extraligy doma Hradec Králové 3:2 po samostatných nájezdech a nad vítězem základní části vedou 2:1 na zápasy. Rozstřel rozhodl v sedmém kole slovenský útočník Miloš Kelemen. Série na čtyři vítězné zápasy pokračuje ve čtvrtek od 19:00 opět v Mladé Boleslavi.

Foto: Roman Vondrouš, ČTK

Autor prvního gólu Miloš Kelemen z Boleslavi.

Článek

Mountfield nastoupil bez indisponovaného gólmana Filipa Novotného, kterého už v závěru nedělního druhého duelu v Hradci Králové nahradil Henri Kiviaho.

Do vedení šli domácí v čase 22:58. Kelemenův pokus z pravého kruhu tečoval nohou bránící Kalina a do vlastní branky si srazil puk Pavlík.

Foto: Roman Vondrouš, ČTK

Kevin Klíma (vzadu) z Hradce a Mitchell Fillman z Boleslavi.

Ve 29. minutě vyhodil puk do hlediště Pláněk a šel jako první hráč v utkání pykat na trestnou lavici. Hosté tlak v přesilovce nakonec zužitkovali a sedm sekund před plánovaným koncem vyloučení tečoval Lev před Krošeljem McCormackovu střelu. Při Orsavově trestu si Kiviaho poradil s Kousalovou ránou. Mladoboleslavský gólman kryl Lvovu teč Jankova pokusu.

Hradec Králové se ubránil na přelomu druhé a třetí třetiny při Perretově trestu, ale z Jankova vyloučení už domácí vytěžili vedení. Hosté se během jeho pobytu na trestné lavici sice ubránili, ale tři sekundy po skončení přesilovky Pláňkovu bekhendovou přihrávku uklidil z brankoviště za Kiviaha Kousal.

Domácí přečkali Kelemenovo vyloučení, kdy pálil Oksanen. Hostům se nepodařila přesilovka při pobytu Eberleho na trestné lavici a naopak v oslabení nebezpečně pálil Najman.

Foto: Roman Vondrouš, ČTK

Boleslavští se radují z branky proti Hradci.

V další početní výhodě po Krošeljově vyhození puku do hlediště už se Hradec prosadil. Sáhl k power play a v čase 57:10 po Lvově přihrávce skóroval před brankou Smoleňák. Hned za 19 sekund šel pykat domácí kapitán Ševc, ale šance Jergla, Kevina Klímy ani Lev změnu skóre nepřinesly.

V nastavení se hosté ubránili při Jankově vyloučení. Hosté zahrozili Koukalem tečovanou střelou Orsavy a Jankovou ranou od modré čáry. V 74. minutě mohl rozhodnout z pravého kruhu Flynn. Na druhé straně pálil Kalina. Posledních 60 vteřin nastavení se domácí ubránili při Najmanově vyloučení, kdy mohl rozhodnout Smoleňák. Nakonec se radovali domácí, když v sedmé sérii nájezdů rozhodl Kelemen.

Čtvrtfinále play off hokejové extraligy - 3. zápas:
BK Mladá Boleslav - Mountfield Hradec Králové 3:2 po sam. nájezdech (0:0, 1:1, 1:1 - 0:0)
Branky a nahrávky: 23. Kelemen (Fořt), 44. P. Kousal (Pláněk, J. Stránský), rozhodující sam. nájezd Kelemen - 31. Lev (McCormack, Jergl), 58. Smoleňák (Lev, F. Pavlík). Rozhodčí: Mrkva, Kika - Lhotský, J. Svoboda. Vyloučení 6:5. Využití: 0:2. Diváci: 3896. Stav série: 2:1.
Mladá Boleslav: Krošelj - Ševc, Pýcha, Pláněk, Jánošík, Fillman, Lintuniemi - D. Šťastný, Bičevskis, Kotala - P. Kousal, O. Najman, Flynn - Kelemen, Fořt, Lunter - J. Stránský, T. Knotek, Eberle. Trenér: Rulík.
Hradec Králové: Kiviaho - Blain, Nedomlel, F. Pavlík, Kalina, McCormack, Jank - Oksanen, Cingel, Smoleňák - Jergl, Kevin Klíma, Perret - Lev, Lalancette, Ščerbak - Orsava, Koukal, Kelly Klíma - od 34. navíc Pilař. Trenér: T. Martinec.

Reklama

Související témata: