Hlavní obsah

Boleslav má po týdnu nového trenéra. Plácla si s bývalým koučem Sparty či Komety

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Po osmi dnech od odvolání Ladislava Čiháka našla hokejová Mladá Boleslav nového hlavního trenéra. Stal se jím Jiří Kalous, který před týdnem coby asistent pomohl dvacítce ke stříbru na MS. Jeho asistenty budou Petr Haken a Václav Pletka. Ti po konci Čiháka vedli Bruslařský klub v posledních dvou zápasech proti Brnu a v Litvínově.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Jiří Kalous je novým šéfem mladoboleslavské střídačky

Článek

„Z logiky věci a s vědomím, jak Jirka Kalous pracuje s mladými hráči a jak skvělou práci dlouhodobě odvádí, se pro nás stal nakonec číslem jedna a já jsem moc rád, že to vyšlo," vysvětluje Kalousovo jmenování sportovní ředitel Mladé Boleslavi Martin Ševc.

Osmapadesátiletý kouč, jenž v extralize vedl už Liberec, Třinec, Spartu a v uplynulé sezoně Kometu, přitom nebyl první volbou Středočechů. Jenže dříve oslovení Martin Pešout, Pavel Patera i František Výborný nabídku s díky odmítli.

„Nakonec to bylo poměrně rychlé. (O Kalousovi) jsme uvažovali už během mistrovství (dvacítek), ale tehdy jsem ho nechtěl rušit. Samozřejmě jsme chápali i to, že potřebuje pár dní na odpočinek. A pak už to skutečně vzalo rychlý spád," dodal Ševc, jenž je rád, že u mužstva zůstávají i Pletka s Hakenem.

„Oba kluci jsou pracovití, s prací Petra i Venci jsme spokojení, všem nám jde především o klub, respektive o tým. Nikdo tu nelpěl a nelpí na nějakých pozicích. Věděli jsme, že chceme přivést ještě jednoho zkušenějšího trenéra, který by to celé zastřešil, a to v tuto chvíli považujeme za hotové," má jasno Ševc.

Kalous dříve působil i jako asistent Vladimíra Vůjtka a následně Josefa Jandače u seniorské reprezentace. V této pozici zažil tři světové šampionáty, Světový pohár v roce 2016 a ZOH 2018. Jandačovi poté dělal asistenta i v ruském Magnitogorsku, KHL si už dříve vyzkoušel coby asistent znovu Jandače a pak Václava Sýkory v pražském Lvu.

Jiří Kalous během minulé sezony coby kouč Komety. | Premiéru na střídačce Mladé Boleslavi, která se v extraligové tabulce nachází na 11. místě s pětibodovým náskokem na poslední Kladno, Kalous zažije v pátek, kdy Středočeši doma hostí Hradec Králové.

Reklama

  3 : 0 Pardubice - Třinec 3 : 0 dohráno
20240424T18 : 00:00+0200
Pardubice vs. Třinec
Pardubice vs. Třinec
Pardubice
Třinec