Hlavní obsah

Brankář Lukeš přišel do Komety kvůli vyšším ambicím. Furch mě bude hnát dopředu, očekává

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Po roce a půl mění v hokejové extralize dres karlovarské Energie za brněnský. Sedmadvacetiletý brankář s reprezentačními zkušenostmi Štěpán Lukeš přiznává, že ho do Komety přivedly především vyšší ambice mužstva z moravské metropole.

Foto: HC Energie Karlovy Vary

Brankář Štěpán Lukeš ještě v karlovarském dresu.

Článek

Vary nebyly podle vás dostatečně ambiciózní?

Domnívám se, že ne. Rozcházel jsem se v tom s vedením klubu, které považovalo už účast v předkole play off za úspěch. V Brně mají mnohem vyšší cíle, což mi v Energii chybělo.

Měl jste i jiné nabídky na přestup?

S některými dalšími kluby proběhlo takové malé oťukávání. Když se ale ozvala Kometa, nebylo co řešit. Jde o klub se zvučným jménem. Hrozně mě lákalo sem jít. Věřím, že se vyrovnám s větším tlakem, který tady určitě bude.

Zvažoval jste i to, že si v Brně vydobyl v minulé sezoně pozici suverénní brankářské jedničky Dominik Furch?

Je mi jasné, že on je tady hlavní gólman. A mám velkou radost, že budeme s Furchyněm parťáci. Bude mě to hnát dopředu. Věřím, že se od něj po jeho boku něco přiučím a budu se zlepšovat. Udělám všechno pro to, abych se do brány dostal. Moc se už na novou sezonu těším.

Před mistrovstvím světa jste se zúčastnil kempu národního týmu. Mrzí vás, že jste se nedostal do nominace pro šampionát v Rize a v Tampere?

Já jsem ani nečekal, že budu do nároďáku pozván. Takže jsem vděčný za ty dva týdny, které jsem v něm mohl strávit, a za to, že jsem dostal proti Německu příležitost i v zápase. Zklamaný z toho, že jsem se do nominace na mistrovství světa nevešel, rozhodně nejsem. Každý chce vydržet v národním mužstvu co nejdéle, avšak já jsem stál pevně nohama na zemi. Uvědomuju si, že nemám za sebou úplně nejlepší sezonu.

Působením v reprezentačním celku jste si ji prodloužil. Nezvažoval jste, že naskočíte do přípravy Komety později?

Možnost dát si delší pauzu jsem měl. Ale nevyužil jsem jí, hlásil jsem se v Brně hned první den. Jsem rád v partě. Mám radost, když se můžu připravovat s týmem.

Našel jste v brněnské kabině známé tváře?

Jasně. Extraliga je malá. Z Varů kromě mě přišel i Martin Kohout a potkal jsem se tam ještě i s Kubou Flekem, který je teď na světovém šampionátu. V Hradci byli v minulosti mými parťáky kupříkladu Cingel či Vincour. Ale znám se pochopitelně i s dalšími kluky.

Pocházíte z Kadaně, která není od Brna zrovna blízko...

Není to tak hrozné, po dálnici se to dá za tři hodiny zvládnout. Ale v Brně jsme si teď se ženou pořídili samozřejmě byt.

Už jste stihli Brno poznat?

Ano. Centrum města se mně moc líbí. Vítáme, že je tady široké spektrum možností, jak trávit volný čas.

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.