Hlavní obsah

Martinec je s posilami spokojený. Ještě hledáme náhradu za Horkého a Kundrátka, tvrdí kouč Komety

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Bez útočníka Jakuba Fleka, jenž odcestoval s národním mužstvem na světový šampionát do Rigy, a finalistů extraligy Tomáše Marcinka, Lukáše Kaňáka a Lukáše Cingela, kteří si ještě užívají volna, zahájili brněnští hokejisté v úterý suchou přípravu na novou sezonu.

Foto: HC Kometa Brno

Trenér brněnských hokejistů Patrik Martinec.

Článek

„Prozatím chybějí i další reprezentanti Ščotka s Kučeříkem, kteří se do konečné nominace pro mistrovství světa nevešli. Oba se ale v nejbližší době připojí," informoval kouč Komety Patrik Martinec, jehož asistenty zůstávají Jaroslav Modrý, Jiří Otoupalík a Jiří Horáček. Novým kondičním trenérem se stal Jaroslav Kratina, který u brněnského týmu v minulosti již působil v éře Aloise Hadamczika. Nahradil Martina Iterského.

Kromě Marcinka, Kaňáka (oba Třinec) a Cingela (Hradec Králové) jsou novými posilami Komety pro nadcházející ročník nejvyšší soutěže také brankář Štěpán Lukeš a útočník Martin Kohout z Karlových Varů i obránce Daniel Gazda ze Zlína. Z hostování se vrátili Petr Kratochvíl (Zlín) a Pavel Jenyš (Vsetín). „S doplněním týmu jsem spokojený. Musím poděkovat vedení klubu, že přivedlo hráče, které jsme si vytipovali," říká Martinec.

Foto: HC Kometa Brno

Hokejisté Komety zahájili přípravu na novou sezonu.

Kometa naopak ukončila smlouvu s gólmanem Markem Čiliakem. Do Českých Budějovic odešel obránce Michal Gulaši a do mistrovského Třince se po roce vrátil další bek Tomáš Kundrátek. Brněnský dres už nebudou oblékat ani útočník Luboš Horký, který přestupuje do finského Lahti, finský centr Kim Strömberg či další forvard Radek Koblížek. Pro pokračování v kariéře v zámořské juniorské soutěži se rozhodl mladý Eduard Šalé. Nové angažmá si hledají rovněž obránce Marek Hrbas a útočník Jiří Ondráček.

„Za Horkého a Kundrátka ještě hledáme náhradu. Luboš Horký si hodlal vyzkoušet zahraniční angažmá, nechtěli jsme mu bránit. Přejeme mu, aby se mu ve Finsku dařilo. Tomáš Kundrátek u nás odehrál výborné play off, avšak jeho návrat do Třince byl kompenzací za Marcinkův přestup k nám," vysvětlil kouč.

Úvodní část přípravy brněnských hokejistů na nový extraligový ročník potrvá do 7. července. „Základem bude posilovna. Dojde i na nepříjemné běhání, které většina kluků nemá moc ráda," prozradil Martinec. Podle něj čeká tým také řada zábavných her. „Bude to pro hráče i takový teambuilding na utužení kolektivu," tvrdí.

Souhlasí, že je nyní v mnohem komfortnější situaci, než když přišel k tápajícímu mužstvu pro Kometu v hektickém období loni v prosinci. „Pro trenéra je samozřejmě mnohem lepší, když je u mužstva od začátku přípravy a může se podílet na tvorbě kádru," kvituje Martinec s povděkem.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj hostí města Praha a Ostrava.

Nejnovější články

NačítámNačíst další články