Hlavní obsah

Ml. Boleslav - Brno 3:2Bruslaři doma válí, Kometě dvoubrankový náskok nestačil

MinutaMin. Tým Hráč Akce
22. Strömberg 0 : 1
28. Šalé 0 : 2
28. Jeřábek 1 : 2
46. Kousal 2 : 2
58. Kousal 3 : 2
Záznam online reportáže

Aktualizováno

Hokejisté Mladé Boleslavi porazili v 9. kole extraligy Kometu Brno 3:2 a vyhráli doma pátý ze šesti zápasů v sezoně. Bruslařský klub prohrával už 0:2 a obrat dokonal dvěma góly ve třetí třetině útočník Pavel Kousal, který rozhodl v čase 57:27 v přesilové hře. Kometa neuspěla po sérii tří vítězství.

Foto: Ondřej Deml, ČTK

Radek Jeřábek se raduje z gólu.

Článek

Mladá Boleslav sice v úvodní třetině přestřílela Kometu 15:5, branka však nepadla žádná. Nejblíže k ní měli domácí po šanci Šťastného a úniku Fořta, na druhé straně uhasil nájezd dvou proti jednomu obránce Bruslařského klubu.

Ve druhé části se ale pro změnu na gól nečekalo dlouho. Po 84 sekundách tečoval Koblížkovu "žabičku" těsně před domácím gólmanem Novotným finský útočník Strömberg.

Naprosto totožná situace se opakovala o šest minut později. Tentokrát nahrával Kollár a tečujícím úspěšným střelcem byl Šalé. Domácí snížení přišlo za 14 vteřin, kdy se trefil na pravém kruhu volný obránce Jeřábek a zaznamenal první branku v mladoboleslavském dresu.

Foto: Ondřej Deml, ČTK

Zleva David Šťastný z Mladé Boleslavi a Jakub Malý z Komety.

Domácí se dočkali vyrovnání ve 46. minutě, kdy byl u odraženého puku po Pýchově střele jako první Kousal a upravil na 2:2. Mladá Boleslav pak byla aktivnější a nakonec byla odměněna dvě a půl minuty před koncem.

V přesilovce napřáhl Kousal, svou ranou zlomil hůl obránci Kučeříkovi, který tak nechtěně tečoval puk za Furchova záda. Domácí v závěru ustáli i hrou v power play zesílenou přesilovku Brna šesti hráčů proti čtyřem.

9. kolo hokejové extraligy:
BK Mladá Boleslav - HC Kometa Brno 3:2 (0:0, 1:2, 2:0)
Branky a nahrávky: 28. R. Jeřábek (Šťastný), 46. P. Kousal (Pýcha, O. Najman), 58. P. Kousal (Pýcha, Aberg) - 22. Strömberg (Koblížek, T. Sallinen), 28. Šalé (Kollár, A. Zbořil). Rozhodčí: Hribik, Veselý - Kajínek, Lučan. Vyloučení: 2:2. Využití: 1:0. Diváci: 2597.
Mladá Boleslav: F. Novotný - Pláněk, Pýcha, Lintuniemi, R. Jeřábek, Stříteský, Jánošík, Štich - Aberg, Lantoši, Šťastný - J. Stránský, Fořt, Lunter - P. Kousal, O. Najman, Šmerha - Eberle, Bičevskis, Kantner. Trenér: Čihák.
Brno: D. Furch - Ďaloga, Ščotka, Holland, Kučeřík, Hrbas, Gulaši - Horký, Holík, Flek - Koblížek, Strömberg, T. Sallinen - Šalé, A. Zbořil, Kollár - Vincour, Malý, Dufek. Trenér: Pešout.

Reklama