Hlavní obsah

Buček má posílit hokejisty Třince. Trefa do černého, nebo krok vedle?

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Nikoliv Richard Pánik, který po konci v NHL zamíří do Švýcarska, ale podle slovenských médií Samuel Buček se stane již brzy posilou mistrovského Třince. Český šampion se trápí v koncovce a například podle Sportnet.sme.sk by právě slovenský útočník měl údernou sílu Ocelářů zvýšit.

Foto: Profimedia.cz

Samuel Buček v dresu Nitry. Archivní foto

Článek

Příběh 23letého střelce z Nitry je znám. Po výborné sezoně v domácí soutěži se měl stát posilou týmu NHL ze Seattlu, svůj boj o místo ale překvapivě rychle vzdal. Nechtěl do nižší AHL a raději zamířil do Ruska.

Podpis v Nižněkamsku chápal málokdo, Buček se ale obhajoval. „Hledal jsem novou sportovní výzvu, která mě zase posune na vyšší level. Mrzí mě, že momentálně žijeme v těžké době, ale i tak jsem zvolil KHL, která byla a vždycky bude přední evropskou soutěží," snažil se své rozhodnutí omluvit Buček.

V zemi, která na jaře rozpoutala válku s Ukrajinou, ale 23letý Slovák veřejnost dlouho nebavil. V Nižněkamsku odehrál jen šest utkání, nebodoval a dostal padáka. „Byl jsem připravený do toho dát maximum, ale někdy se věci nevyvíjí tak, jak si přejeme. Stále jsem mladý a mám všechno před sebou. Na pořádnou šanci v KHL si musím ještě počkat. Byla to obrovská zkušenost a svého kroku nelituji," napsal na sociální sítě Buček.

Zamíří Michal Kempný do extraligy?Video: Sport.cz

Nyní má podle slovenských médií zamířeno do Třince. Pokud se tak opravu stane, bude zajímavé sledovat, jak svého krajana přijme například Tomáš Marcinko, který otevřeně kritizoval rozhodnutí slovenského svazu dovolit Slovákům hrajícím v KHL reprezentovat. Zkušenému útočníkovi, který si v minulosti KHL také zahrál vadí, že Slováci tím podporují Putinův režim, který vede bezdůvodnou válku proti jiné zemi. „V tom rozhodnutí svazu chybí jasné a přímé vyjádření nesouhlasu s konáním Ruska vůči Ukrajině," řekl Marcinko slovenskému Denníku N.

Z pohledu čistě sportovního je případná smlouva Bučka s Třincem v pořádku. Je tu ale i jiný názor. Když pomineme příběh z před tří let, kdy si Buček na poslední chvíli rozmyslel své angažmá ve Zlíně, je třeba se ptát i na jinou věc. Je dobře nabídnout angažmá někomu, kdo jde dobrovolně vydělávat peníze do země, která bezdůvodně zaútočila na sousední stát? Na to si musí v Třinci odpovědět sami. Bučka jako svou posilu Slezané ještě neoznámili.

Reklama

Související témata:
  Třinec - Pardubice dnes 17 : 00
20240420T17 : 00:00+0200
Třinec vs. Pardubice
Třinec vs. Pardubice
Třinec
Pardubice