Hlavní obsah

Bude to tvrdý boj do poslední minuty, varuje brněnský Koreis před třetím duelem se Spartou

Praha

Hokejová Kometa mohla odjíždět v neděli z Prahy s velkým dárkem. Nakonec si do Brna naložila poloviční prezent. Čtvrtfinále se Spartou hraje po dvou utkáních nerozhodně 1:1. Po sobotní výhře 4:3 přišla druhý den porážka 2:3 po samostatných nájezdech. „Byli jsme blízko, je to hodně velká škoda,“ litoval promarněné šance Jakub Koreis.

Foto: Michal Kamaryt, ČTK

Milan Hruška z Komety Brno (vpravo) tiskne na hrazení Dominika Pacovského ze Sparty.

Článek

Čekali jste, že Spartu v obou utkáních tolik potrápíte? Ona vítěz základní části, vy jste museli hrát předkolo vyřazovacích bojů.

Oba zápasy byly stejný, rozhodovala malá chyba. Dále to bude vyrovnané do poslední minuty, třeba někdo v nějakém utkání uteče, ale spíš to bude vyrovnané, s tím jsme do této série šli.

Myslíte, že jste Spartu překvapili svým výkonem?

Nevím. Když se podíváte na tabulku ligy, tak byla vyrovnaná, Sparta byla trochu odskočená, ale jinak byly rozdíly dva body třeba mezi čtvrtým a pátým. Mužstva jsou vyrovnaná. A jestli byli oni zaskočeni, tak to se musíte zeptat jich.

Je pro vás bod v sérii po Praze dost?

Když byste nám to řekli před sérií, tak budeme rádi, ale vzhledem k průběhu nás to trochu mrzí.

Dá se to vzít i tak, že vy jste měli více štěstí v sobotu a Sparta v neděli?

Možné to je, ale na štěstí se nedá hrát.

Kdy jste věřili, že v neděli můžete udělat druhý bod?

Vedli jsme 1:0, potom jsme rychle odpověděli, když jsme vyrovnali na 2:2. Pořád jsme byli v zápase, možná škoda přesilovky v prodloužení.

Hráli jste na tři útoky a část zápasu bez čtyř útočníků (dva zranění na tribuně, dva na trestné lavici), co vaše fyzička?

Bylo to náročné, ale od toho jsme v létě trénovali. V utkání bylo hodně oslabení, takže se protočili všichni hráči, střídání jsme nijak nezpomalovali. Nedostali jsme gól, to bylo důležité. Dva dny si odpočineme a jedeme zase na to.

V obou zápasech bylo dost vyloučených, padly i delší tresty, jak jste se vyrovnávali s tvrdou hrou Sparty?

Myslím, že jsme ji vraceli úplně stejně. Samozřejmě první faul, ten....nemůžeme to hodnotit (David Kočí dohrál Miroslava Holce, ten poté musel kvůli zranění odstoupit ze zápasu). Potom tam byly zákroky do těla, ale ty byly oboustranné, to do play-off patří.

V Praze přišlo dvakrát po sobě téměř jedenáct tisíc fanoušků, v Brně bude vyprodáno. Co očekávat od středečního a čtvrtečního souboje?

To samé co se dělo dnes, možná ještě jednou tolik. Bude to tvrdý boj do poslední minuty, bude se hrát do těla. Budou rozhodovat maličkosti, jeden dva góly.

Reklama

Související témata:
  4 : 1 Třinec - Pardubice 4 : 1 dohráno
20240426T17 : 00:00+0200
Třinec vs. Pardubice
Třinec vs. Pardubice
Třinec
Pardubice