Hlavní obsah

Bukarts podepsal ve Vítkovicích nový víceletý kontrakt

Druhý nejproduktivnější hráč extraligy Roberts Bukarts podepsal ve Vítkovicích nový víceletý kontrakt. V klubu působí lotyšský reprezentant třetí sezonu, v té současné zatím z 45 zápasů nasbíral 43 bodů. S Vítkovicemi je v tabulce na druhém místě, přispěl k tomu 21 góly a 22 asistencemi. O prodloužení spolupráce informoval klub na svém webu.

Foto: Radek Petrášek, ČTK

Roberts Bukarts z Vítkovic. Archivní foto

Článek

Lotyšský kanonýr přišel do Vítkovic v létě 2019 na hostování ze Sparty. Poté strávil sezonu v KHL, ale do Ostravy se vrátil a znovu patří k lídrům. "Mám velkou radost z toho, že jsme se domluvili s Robertsem Bukartsem na pokračování jeho angažmá. Bylo to korektní jednání na úrovni. I my i Roberts jsme vzájemně měli eminentní zájem na pokračování naší spolupráce," uvedl majitel Aleš Pavlík.

Bukarts se zúčastnil devíti světových šampionátů. do Česka přišel poprvé v roce 2015, kdy jej angažoval Zlín. V dresu Beranů také zažil svou dosud nejlepší extraligovou sezonu, když v základní části nasbíral 49 bodů. V aktuálním ročníku své maximum atakuje.

"Buky je zkušený a hlavně velice produktivní hráč. Vždycky u nás byl. Letos se mu daří a je vidět, že je u nás spokojený a rád. Takže nový víceletý kontrakt je z obou stran jen logickým vyústěním. Já osobně jsem rád, že jsme se dohodli. Za mě je to jasný vzkaz všem našim fanouškům a rázné ukončení všech spekulací o tom, že by Buky měl kamkoliv odejít," řekl sportovní ředitel Roman Šimíček. V minulých týdnech se totiž spekulovalo, že by Bukarts mohl po sezoně zamířit do Brna.

Reklama

  3 : 0 Pardubice - Třinec 3 : 0 dohráno
20240424T18 : 00:00+0200
Pardubice vs. Třinec
Pardubice vs. Třinec
Pardubice
Třinec