Hlavní obsah

Bulíř plašil emoce. Není jednoduché hrát proti svým, přiznal po návratu pod Ještěd

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Liberec

V Liberci hokejově vyrůstal, v jeho dresu odehrál během jedenácti sezon v nejvyšší soutěži přes 450 zápasů, teď se útočník Michal Bulíř na jeho ledě představil poprvé jako soupeř v dresu Plzně, kam po minulé sezoně zamířil. Na západ Čech se vrátil s netradičními pocity a prohrou 2:4.

Foto: Radek Petrášek, ČTK

Michal Bulíř (vpravo) z Plzně při zápase v Liberci.

Článek

„Zápas byl hodně emotivní. Prožíval jsem ho už od čtvrtka. Bylo to pro mě těžký. Na jednu stranu jsem svoje pocity chtěl z hlavy trošku pustit, ale nešlo to. Když v této aréně nastoupíte jako host, jde o složité utkání. Bohužel jsme ho ani nezvládli a jedeme s nulou domů," litoval Bulíř, jehož v hledišti sledovali rodiče i řada známých.

„Spousta lidí mi před zápasem i psalo, což bylo fajn. Myslím, že si užili, že jsem mohl hrát před nimi, když mě celý rok nevidí. A já si užil zase to, že se byli podívat na mě," prozradil liberecký rodák, který s Bílými Tygry před pěti lety slavil i historický mistrovský titul.

„Člověk myslí na to, že se vrací domů. Mám tady barák, bydlím tady, nám zde celou rodinu, kamarády. Vyrůstal jsem v Liberci. Není úplně jednoduchý hrát proti svým. Nemyslím jenom kluky v kabině, ale i proti svým fanouškům celkově," připustil.

V liberecké aréně odmakal stovky zápasů, ale tentokrát si připadal, jako by v Home Credit Aréně bruslil úplně poprvé. „Nevím, jestli to bylo tím, že jsem byl na druhé straně střídaček, každopádně jsem to vnímal úplně jinak. Nečekal jsem, že to bude až takové. Myslel jsem, že prostředí budu znát víc," svěřil se „Bulda".

Ještě než utkání začalo, kotel domácích fanoušků několikrát jméno libereckého rodáka zaskandoval. Třicetiletý hráč reagoval potleskem. „Chtěl bych jim poděkovat. Bylo skvělý, že nezapomněli. Slyšet po dlouhé době v hale svoje jméno bylo úžasné. Tady je to asi na dobré cestě, ale my musíme hru zlepšit," přiznal nejproduktivnější hráč Plzně. Pod Ještědem se ovšem bodově neprosadil.

Mohly emoce ovlivnit i jeho výkon? „Nevím. Je pravda, že hlava dělá hodně a člověk na to myslí. Nedá se to asi úplně vypustit. Na druhou stranu si nemyslím, že by to výkon ovlivnilo. Dnes jsme nepředvedli dobrou hru, což se odrazilo na výsledku," litoval.

Přitom Plzeň pod Ještědem dvakrát vedla, doplatila však na kolaps v závěru prostředí části, kdy inkasovala dva góly během 46 vteřin. „Když jsme se dostali do vedení, nezvládli jsme to. Liberec rychle vyrovnal, pak dal rychle i třetí gól. Tohle si musíme příště více pohlídat, nemělo by se to stávat. Soupeře jsme před třetí třetinou dostali na koně a bohužel jsme s tím už nic neudělali," uzavřel Bulíř.

Reklama

Související témata:
  4 : 1 Třinec - Pardubice 4 : 1 dohráno
20240426T17 : 00:00+0200
Třinec vs. Pardubice
Třinec vs. Pardubice
Třinec
Pardubice