Hlavní obsah

Byla by pro mě čest, zahrát si s Krejčím. Asi jsem to ale o rok nestihl, říká olomoucký útočník Anděl

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Lukáš Anděl má ve čtyřiadvaceti letech za sebou už 150 zápasů v extralize. V ambiciózních Pardubicích mu však smlouvu neprodloužili, a tak překvapivě putoval do skromnější Olomouce. Za krok zpět to však rozhodně nepovažuje.

Foto: Profimedia.cz

Lukáš Anděl posílí hokejisty Olomouce

Článek

„Ambice by měl mít každý nejvyšší. Všude je to ale samozřejmě jiné. Já teď musím proto žít s tím, jaké to je tady a předvádět to nejlepší, co v sobě mám. Tým je kvalitní a má na to, aby zase uhrál minimálně předkolo play-off. A když se to podaří, pak už se může stát cokoliv. Motivace je tedy pořád velká," řekl Právu Anděl.

Jeho přestup na Hanou, byl bleskovou akcí. „V Dynamu mi končil dvouletý kontrakt. Majitel měl velké ambice, věděl jsem, že přijdou hráči z KHL, a když jsme jednali o případném prodloužení, bylo mi naznačeno, abych si hledal něco jiného. V tom se ozvala Olomouc a během týdne jsme se domluvili, za což jsem strašně rád. Bylo to tak rychlé, že nic jiného jsem už řešit nestihl," vysvětlil rodák z Jihlavy.

Přiznal také, že nabídka od Kohoutů, ho překvapila. „Léta jsou tam stejní hráči. Na druhé straně, příchod do zaběhnutého soukolí, bývá snazší. Navíc pět, šest kluků znám z Jihlavy a Havířova, kde jsem v minulosti také hrával," podotkl.

S trenéry podrobněji svou roli v týmu neřešil. „Jen jsme si řekli, proč tady jsem. Víc napoví až přípravné zápasy. Jestli budu hrát centra či na křídle, je mi jedno. V minulé sezóně jsem hrál tam i tam. Uvidíme. Jsme teprve na začátku přípravy," uvedl Anděl.

Věří ale, že v Olomouci dostane více příležitostí a týmu pomůže i góly. Mrzí ho ale, že zřejmě se tam nepotká s bývalým centrem Bostonu Davidem Krejčím. „Sleduji v médiích, jak to s ním vypadá. Byla by pro mě čest, si s ním zahrát, ale vypadá to, že jsem to o rok nestihl. Je to škoda. Nejen pro extraligu, Olomouc, ale i pro mě by to byla další cenná zkušenost. Mít ho, či nemít, je obrovský rozdíl. Však to všichni viděli. Ať už byl v Bostonu, reprezentaci, tady, každý tým se s ním neskutečně zvedne," zdůraznil.

Reklama

Související témata: