Hlavní obsah

O Krejčího budoucnosti už má být jasno. Extraliga podle všeho přijde o největší hvězdu

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Začátkem června po skončení světového šampionátu vypnul, odcestoval do zámoří, aby se věnoval své rodině. A také aby si utřídil myšlenky, jak dál v hokejové kariéře. Všechny indicie nyní naznačují, že šestatřicetiletý centr David Krejčí se už rozhodl. Podle všeho se po sezoně strávené v extraligové Olomouci vrátí do Bostonu...

Foto: Profimedia.cz

David Krejčí je prý velmi blízko návratu do Bostonu.

Článek

Je to pro Boston hodně horké léto. Po propuštění kouče Bruce Cassidyho musel hledat náhradu, kterou našel v Jimu Montgomerym. Zraněný první centr Patrice Bergeron se stále nerozhodl, co dál s kariérou, do toho Bruins musejí řešit nový kontrakt pro Davida Pastrňáka, jenž má před sebou poslední rok stávající smlouvy.

Prostě starostí až nad hlavu, o zraněných Bradu Marchandovi (kyčel) a Charliem McAvoyovi (rameno), kteří s jistotou nestihnou start sezony, ani nemluvě.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

David Krejčí v reprezentačním dresu.

Tak prozatím alespoň jedna radostná zpráva pro fanoušky Bruins. Když v pondělí předstoupil před novináře generální manažer Medvědů Don Sweeney, padla řeč i na šternberského rodáka Davida Krejčího, jenž před loňským odchodem strávil v Bostonu dlouhých 14 sezon a v roce 2011 mu pomohl k zisku Stanley Cupu.

„S Krechem jsme měli nespočet hovorů," připustil Sweeney s tím, že v klubu by jeho návrat všichni přivítali.

„Jeho rozhodnutí by se mohlo blížit. Doufáme, že bude s námi. Udělám vše, co bude v mých silách, aby to klaplo," prohlásil Sweeney o Krejčím, jenž v NHL odehrál výhradně za Boston 962 zápasů, v nichž zaznamenal 730 bodů.

Že jednání mezi oběma stranami probíhají, potvrzují i místní novináři. Krejčí, jenž byl v neděli přítomen v Bostonu na zápase baseballové MLB mezi místními Red Sox a New York Yankees, je prý návratu do Bruins velmi blízko.

„Podle mých zdrojů s největší pravděpodobností podepíše smlouvu na jednu sezonu," nechal se v pondělí odpoledne slyšet novinář Lou Merloni.

Reklama

Související témata: