Hlavní obsah

Čerstvě dospělý Sikora ukončil čekání na gól v osmnáctém zápase. Puk mi ujel, smál se

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Nemocného Jaromíra Jágra se téměř vyprodaná třinecká aréna nedočkala, přesto si dohrávku 10. kola proti Kladnu mohla parádně užít. Třinec vyhrál vysoko 5:0 a k radosti více než pěti tisíc příznivců svůj první extraligový gól slavil 18letý talent Petr Sikora.

Přihlaste se a sledujte exkluzivní videa z Tipsport extraligy
Přihlásit se

Třinec - Kladno 3:0 (26. Sikora) Video: Tipsport Extraliga / BPA

 
Článek

Nadějný reprezentant do 18 let se dočkal ve 26. minutě, kdy před brankou převzal nahrávku od Viliama Čacha, bekhendovou kličkou obelstil kladenského brankáře Landona Bowa a poslal puk do branky.

„Ta Vilova nahrávka před branku byla hezká, já jsem naznačil střelu, ale puk mi trochu ujel. A když jsem se to snažil nacpat nahoru, tak mi to z hokejky sjelo znovu. Ale nakonec to v brance skončilo,“ smál se třinecký odchovanec, jenž 2. ledna oslavil osmnácté narozeniny.

Přihlaste se a sledujte exkluzivní videa z Tipsport extraligy
Přihlásit se

SESTŘIH: HC Oceláři Třinec vs. Rytíři Kladno 5:0Video: Tipsport Extraliga / BPA

„Vyšlo to super. Už jsem čekal dost dlouho,“ pousmál se Sikora, jehož jméno už hlasatel na stadionu v minulosti jednou ohlásil. Ve třetím extraligovém zápase kariéry v listopadu loňského roku proti Karlovým Varům (3:1) doloval puk zpod brankáře Habala tak vehementně, že mu gól sudí připsali. „Ale pak mi ho zase vzali. Oprávněně, protože jsem tam jen do gólmana píchal, ale puk jsem za brankovou čáru nedostal já, ale Andrej Nestrašil,“ vzpomínal Sikora.

10. kolo Třinec - Kladno

Trefu proti Kladnu už mu nikdo neumaže. Puk mu na střídačku přivezl veterán Vladimír Dravecký. „Někam ho doma hodím,“ smál se mladíček. „Asi si ho vystavím na poličku, ať je vidět. Bude to první takový puk, co si nechám.“

Sikora se mezi dospělými teprve rozkoukává, má se ale od koho učit. V jedné formaci si už zahrál jak s Martinem Růžičkou, tak s Andrejem Nestrašilem. Proti Kladnu mu ve čtvrté řadě ke gólu pomohli Slováci Viliam Čacho a Vladimír Dravecký.

„Siki je skvělý hráč. Vidím ho i v tréninku, je šikovný, pracovitý, skromný kluk. Chce se zlepšovat, což je skvělé. A hraje fakt dobře. Kolikrát dal i tyčku, teď mu to konečně padlo, jsem rád. A věřím, že ještě něco dokáže,“ řekl na adresu benjamínka třinecké sestavy o generaci starší 38letý Martin Růžička.

„Je skvělé se od takových hráčů učit. Martin Růžička má za sebou skvělou kariéru. Kdyby se mi něco podobného povedlo, to bych byl hodně šťastný,“ svěřil se Sikora. „Pořád mám spoustu rezerv, musím zapracovat na rychlosti nebo na tom, abych místo střely nenahrával. To mi trenér vytýká a křičí na mě na tréninku, ať střílím,“ řekl talentovaný hokejista.

Reklama