Hlavní obsah

Červenka: Když bude výluka měsíc, do Ruska nejdu

Všichni jsou dávno v kabině, včetně trenéra Vladimíra Růžičky, ale na ledě v pražském Edenu si ještě dává do těla jeden hráč. To se útočník Roman Červenka místo NHL chystá na středeční obnovenou premiéru v dresu hokejové Slavie.

Foto: Jan Handrejch, Právo

Roman Červenka bude zatím hrát za Slavii.

Článek

To je teď nějaký Jágrův syndrom, že si všichni po tréninku ještě přidávají?

Musím makat, protože na tom nejsem nijak slavně. Běží liga, ve středu mám hrát a fyzička není taková, jaká by být měla. Takže se snažím trénovat, co to dá.

Od vašeho středečního duelu s Kladnem se čeká opravdu hodně. Bude to stát za to?

Vedení pracuje na tom, abychom s Vláďou Sobotkou mohli nastoupit a podařilo se vyřídit transferkarty. Pro mě už je to každopádně dlouhá pauza, nehrál jsem snad půl roku zápas. Ale nebude to nic jednoduchého. Sám jsem na to zvědavý. Snad přijdou lidi a pomůžeme Slavii. Máme nula bodů na kontě, tak bychom chtěli vyhrát.

Není vám to líto, že poté, co jste se konečně přiblížil svému snu hrát NHL, je v zámoří hned výluka?

Asi mi nepřísluší tu situaci hodnotit. Těšil jsem se, že si tam zahraju, ale výluku beru jako fakt. Snažím se připravovat na NHL. I když začne třeba později.

Pomůže vám, že si zahrajete v útoku právě se Sobotkou, který už má pár zámořských sezón za sebou?

Doufám, že to bude fungovat a vyjde to už ve středu. Za Kladno mají hrát Džegr s Plekym, tak snad bude nač koukat.

Už jste s Jágrem středeční duel probírali?

Jsme v kontaktu průběžně celé léto a občas si zavoláme, ale kvůli středě jsme speciálně ještě nic neřešili. Možná přijde něco před zápasem.

S Jágrem jste společně působili v Omsku, vyrazíte se podívat na bývalé spoluhráče, až ve čtvrtek přijedou do Prahy k zápasu se Lvem?

Zašel bych za kluky a pozdravil je. Tedy pokud bude čas.

Jste s Omskem stále v kontaktu?

Jsem, ale nechce se mi odjíždět do Ruska, pokud by výluka měla trvat třeba měsíc. Ale to uvidíme. Momentálně mám podepsáno ve Slavii a nějakou dobu tady určitě hrát budu.

Takže je možné, že byste se do KHL stěhoval během sezóny?

Jsou to všechno zatím jen kdyby. Soustředím se na to, až začne sezóna v NHL. Do té doby bych chtěl hrát za Slavii a teprve se uvidí, jak se vůbec věci vyvinou. Teď fakt nemá cenu předbíhat.

Reklama

Související témata: