Hlavní obsah

Český brankář bude působit v Nitře až do konce sezony

Český hokejový brankář Libor Kašík bude i po skončení měsíčního hostování z prvoligového Zlína pokračovat v Nitře. Třicetiletý zlínský odchovanec ukončil s Berany smlouvu a dohodl se s předposledním týmem slovenské extraligy na smlouvě do konce sezony.

Libor Kašík v dresu Nitry.

Článek

"Jsme rádi, že to, co jsme si sliboval od jeho příchodu, se podařilo naplnit. Svými výkony tým oživil a dal nám šanci vyhrávat zápasy. Věříme, že v podobných výkonech bude pokračovat i nadále," řekl klubovému webu prezident Nitry Miroslav Kováčik.

Kašík vychytal v 10 zápasech ve slovenské extralize Nitře sedm výher, má průměr 2,87 obdržené branky na zápas a úspěšnost zákroků 91,97 procenta. Týmu vedenému českým trenérem Antonínem Stavjaňou pomohl v polovině ledna také k triumfu v Kontinentálním poháru.

"Rozhodnutí vyvázat Libora z celého jeho kontraktu bylo pro mě velmi těžké. Vím, co pro Zlín vykonal a že již nyní patří mezi žlutomodré legendy. Nicméně mu bude 31 let a vím, že má před sebou velkou výzvu prosadit se na zahraničním angažmá, což mu na jeho skvělé kariéře ještě chybí," uvedl na oficiálních internetových stránkách Zlína generální manažer Robert Hamrla.

Kašík pomohl v roce 2014 Zlínu k mistrovskému titulu. V české extralize, kde krátce působil i v Kometě Brno, má na kontě 358 utkání s průměrem 2,56 inkasovaného gólu na zápas, úspěšností 91,75 procenta a udržel 21 čistých kont. Vyzkoušel si také angažmá v Chabarovsku v KHL a v Kärpätu Oulu.

Zlín opustil gólman David Honzík, který přišel výměnou za Kašíka. V Nitře ale působit nebude. "David, jestli se dohoda dotáhne, bude pokračovat v jiném slovenském celku, ale zveřejnění této informace necháme na samotný klub," prohlásil Kováčik.

Reklama

Související témata: