Hlavní obsah

Chceme od Jágra odpovědi, žádají kladenští fanoušci. Jinak budou s protesty pokračovat

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Rok co rok se perou o záchranu nejvyšší soutěže, v letošní sezoně ale vypadají jejich výkony zdaleka nejhůře. Situace hokejového Kladna není lhostejná fanouškům klubu, kteří v posledních zápasech dávají najevo svou frustraci na stadionu. Během utkání nefandí a v protestu chtějí pokračovat, dokud hrající majitel klubu Jaromír Jágr nezodpoví řadu otázek. Ty fanoušci zveřejnili na serveru kladenaci.info.

Foto: Sport.cz
Článek

Pondělním zápasem s Vítkovicemi vše vyvrcholilo. Fanoušci se oblékli do karnevalových masek. Na tribunách během samotného utkání hráli badminton, volejbal, karty. Někteří si dokonce četli, jiní spali. Majiteli Jágrovi pak v choreu, které bylo k vidění celý zápas, vyslali vzkaz: „Jaromíre, fandíme tak, jak ty vedeš klub.“

Rytíři na ledě navíc padli už pošestnácté v řadě, což je třetí nejdelší série porážek v historii extraligy. „Dlouhodobý stav, ve kterém se klub nachází, nás jako fanoušky vede k přerušení aktivního fandění na kladenských tribunách. Náš postoj na tribunách se nezmění do té doby, dokud vedení Kladna, respektive Jaromír Jágr, veřejně nevysvětlí okolnosti momentální situace v klubu,“ stojí ve společném prohlášení nazvaném „Restart Kladna nutný!“.

Přihlaste se a sledujte exkluzivní videa z Tipsport extraligy
Přihlásit se

SESTŘIH: Rytíři Kladno vs. HC Vitkovice Ridera 0:4Video: Tipsport Extraliga / BPA

Jágr klub převzal v roce 2011 a od té doby se Rytířům spíš nedaří, na což fanoušci upozorňují. „Kromě prvních dvou sezon byly výsledky klubu tristní. Letos je baráž jistá a opět se budou klub a jeho fanoušci strachovat o extraligovou příslušnost. Juniorka se krčí na spodku tabulky ve druhé lize a dorostenci jsou v extralize suverénně poslední,“ stojí v prohlášení.

„To vše na základě cyklicky se opakujících chyb, kterých se dopouští vedení klubu. Chybnost a neprofesionalita dosavadního vedení klubu je zcela zřejmá a nelze ji donekonečna omlouvat,“ dodávají příznivci Kladna.

Pro druhého nejproduktivnějšího hráče historie NHL, jenž v pondělí nenastoupil, si fanoušci připravili dlouhý seznam otázek. S vírou, že na ně dostanou odpovědi při setkání s Jágrem, který ve čtvrtek oslaví dvaapadesátiny. „Právě na náš nedostatek informací Jaromír Jágr pravidelně poukazoval při předchozích setkáních. Tentokrát chceme slyšet odpovědi na naše otázky. Ne vtípky nebo odbíhání od meritu věci,“ uvedli fanoušci.

Jágr se nyní chystá do Pittsburghu, kde Penguins v neděli slavnostně vyřadí jeho číslo 68 z užívání.

Reklama

Související témata: