Hlavní obsah

Chceme titul, hlásí opět Sparta. Představila nové dresy i „last dance“ haly v Holešovicích

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Stává už se to jakýmsi předsezonním koloritem. Hokejová Sparta poslední roky pravidelně vyhlašuje útok na titul, jenže čekání na první mistrovský pohár od roku 2007 stále ne a ne ukončit. Ani letošní léto není u pražského kubu, který prošel velkou obměnou nejen v kancelářích, ale i na střídačce s příchodem kouče Pavla Grosse, výjimkou.

Nové dresy HC Sparta PrahaVideo: HC Sparta Praha

 
Článek

„Sparta nemůže mít za cíl čtvrtfinále, naopak musí myslet na ty nejvyšší příčky. Týmů, které půjdou po poháru, bude třeba šest, a my jsme jedním z nich, Respektujeme sílu všech ostatních, ale budeme se snažit, abychom na konci byli nejlepší my. Snad jsme se poučili z minulé sezony,“ připomíná nový šéf sportovního úseku klubu Tomáš Divíšek, někdejší extraligový hráč, letošní čtvrtfinálové vyřazení s pozdějšími šampiony z Třince.

„Pro mě je cíl jasný - pomoct týmu, abychom vystoupali až na vrchol a vyhráli titul,“ přidává se útočník Michal Řepík, jenž už pátou sezonu v řadě bude nosit na dresu kapitánské céčko.

Spartu během letní přestávky posílili obránci Mozík s Irvingem a útočníci O. Najman, Chlapík, Lajunen a Kestner. Tým naopak opustili zadáci M. Jandus, Warg, Polášek a forvardi Simon, Vauhkonen, bratři Thorellové, D. Kaše, Dvořáček, Přibyl, Tomášek a Safin.

V přípravě mužstvo vyhrálo všech šest přípravných zápasů, generálka na extraligu ho čeká v pátek proti Liberci. Do nejvyšší soutěže vstoupí přesně o týden později doma proti Českým Budějovicím.

„Výsledky v přípravě jsou dobré pro hlavy hráčů a sebevědomí. Nebudeme se ale dívat jen na výsledky, ale i na to, co jsme v zápasech udělali dobře a to, co příště uděláme líp. Vždycky je co zlepšovat a touto cestou chceme jít. Výsledky jsou dobré, ale to pro nás nejsou důležité. Chceme se neustále zlepšovat,“ prohlásil Gross.

Foto: HC Sparta Praha / Jakub Pláteník

David Němeček (vlevo) a Filip Chlapík představují dresy hokejové Sparty pro sezonu 2023/24.

Na předsezonní tiskové konferenci Sparta představila nejen nové dresy (v domácích zápasech bude nastupovat oproti minulému ročníku v rudých), ale i další plány pro ročník, v němž slaví 120 let od založení.

„120 let je úctyhodné číslo a věřím, že ho uděláme speciálním pro Spartu. 120letá historie musí vzbuzovat respekt nejen uvnitř klubu, ale i vně. Nechceme ale, aby 120 let historie bylo svazující, jde nám hlavně o budoucnost. Chceme být tahounem v celém hokejovém prostředí a jít ostatním příkladem. Kromě úspěchu A-týmu budeme klást velký důraz na výchovu malých pražských hokejistů,“ tvrdí nový generální ředitel Sparty Petr Vosmík a s ohledem na mladé hokejisty připomíná nově vzniklou osu hokejové spolupráce mezi ní Litoměřicemi a Letňany.

Návrat legend ve Sportovní hale FortunaVideo: HC Sparta Praha

U příležitosti oslav 120. výročí uspořádá Sparta 9. prosince ve Sportovní hale v Holešovicích speciální zápas svých legend proti těm československého hokeje.

„Ve Sportovní hale vyhrála Sparta šest titulů. Bude to takový hokejový last dance haly, která nejen každému sparťanovi musela přirůst k srdci,“ těší se Jakub Dlouhý, člen představenstva HC Sparta Praha zodpovědný za marketing a komunikaci klubu.

Za Spartu nastoupí ve speciálních černých dresech s velkým logem „120“ na hrudi třeba Jaroslav Hlinka, Jiří Hrdina či Jiří Vykoukal, do výběru československých legend přislíbili účast například Patrik Eliáš, Milan Jurčina a Ondřej Pavelec.

V minulé sezoně Pražané vytvořili domácí rekord v návštěvnosti, když na jejich domácí zápasy chodilo v O2 areně v průměru 10 837 fanoušků. Lépe na tom v evropských ligách byl jen Bern, Kolín nad Rýnem, Curych a Eisbären Berlín.

„Naším ambiciózním cílem pro novou sezonu je posunout se mezi tři nejnavštěvovanější kluby v Evropě,“ dodává Dlouhý.

Reklama