Hlavní obsah

Chci mužstvo zvednout na desátou příčku, tvrdí po debaklu v Brně nový kouč Karlových Varů Žemlička

Premiéra na lavičce karlovarských hokejistů trenérovi Richardu Žemličkovi nevyšla. Osmačtyřicetiletý kouč, který po vyhazovu ze Sparty získal rychle nové angažmá na západě Čech, musel skousnout vysokou porážku 0:4 v extraligové předehrávce v Brně.

Foto: Josef Pešout, Právo

Richard Žemlička touží pozvednout tým Karlových Varů.

Článek

Jak se po takovém výsledku cítíte?

Dost divně. Po herní stránce to totiž bylo z naší strany docela dobré utkání. Jenže jsme neproměňovali šance, jichž jsme si vypracovali poměrně dost. Proti nám stál vynikající brankář Trvaj. Ještě za stavu 1:0 pro Kometu jsem ovšem před poslední třetinou věřil, že můžeme v Brně bodovat. Druhá inkasovaná branka nás však definitivně srazila do kolen.

Těšil jste se do Varů?

Nebudu zastírat, že mě konec ve Spartě trochu zasáhl. Po několika týdnech odpočinku jsem už ale teď odhodlaný pomoct ze všech sil Varům. Udělám maximum, abych mužstvo zvedl. O tom, že bychom se měli zachraňovat v baráži, nechci vůbec slyšet. Co nejdřív musíme nastartovat úspěšnou vlnu. Snad se nám to povede už ve středu v Pardubicích. Většinu sezóny máme ještě pořád před sebou.

S jakou hlavní ambicí jste tedy k mužstvu nastoupil?

Posunout se v tabulce z předposledního místa co nejvýš. Nejlépe na desátou příčku zajišťující účast v předkole play off. Bude to ovšem vyžadovat herní disciplínu a enormní nasazení.

Na čem ještě musíte zapracovat?

Podle toho, jak jsem Vary od začátku sezóny sledoval, především na obraně. Věřím, že góly už začneme střílet docela brzy.

Je ještě aktuální příchod gólmana Vokouna?

Podle mých informací nikoliv. Připravuje se v Americe a do Česka se nechystá. Možná se ale pokusíme oživit tým nějakými trejdy.

Reklama

Související témata: