Hlavní obsah

Chtěli jsme být čtvrtí, ale z páté příčky jsme nadšeni, tvrdil Mlejnek

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Litvínov, který měl ještě teoretickou šanci na čtvrtou příčku v Olomouci, vyhrál po nájezdech 4:3, ač v zápase dvakrát prohrával (1:0 a 3:2). V tabulce tak skončil pátý a v předkole si to rozdá s Plzní. Desátí Hanáci narazí na Liberec.

Přihlaste se a sledujte exkluzivní videa z Tipsport extraligy
Přihlásit se

Olomouc - Litvínov, nájezdy (52. kolo)Video: Tipsport Extraliga / BPA

 
Článek

52. kolo: Olomouc - Litvínov

„S ohledem na průběh zápasu jsme extrémně rádi za výhru. Chtěli jsme být čtvrtí, ale nemá cenu se rýpat v tom, kde nám to uteklo. Pátá příčka je super. Hráčům za ni patří obrovská gratulace. Kdyby nám před sezonou někdo řekl, že takto skončíme, byli bychom nadšeni a nadšeni také jsme. Po létech Litvínov zase odehrál fantastickou základní část. Nyní je však před námi nová soutěž,“ prohlásil litvínovský lodivod Karel Mlejnek.

„Doufali jsme, že bychom mohli jít do předkola přímo. Škoda, je těžké teď něco hodnotit,“ přidal svůj pohled útočník Ondřej Kaše.

Přihlaste se a sledujte exkluzivní videa z Tipsport extraligy
Přihlásit se

Olomouc - Litvínov 3:4 sn (rozh. nájezd D. Kaše)Video: Tipsport Extraliga / BPA

Plzeň, s níž Verva začíná doma, považuje ze všech soupeřů za nejpřijatelnějšího. „V play-off je nevyzpytatelný každý. Myslím ale, že Plzeň je pro nás nejhratelnější. Navíc to tam máme mnohem blíž než třeba sem do Olomouce,“ podotkl Ondřej Kaše. „Nemá cenu řešit soupeře. Chcete-li dál, musíte vyřadit každého, kdo proti vám zrovna stojí. Beru to tak, že hraje pátý s dvanáctým. To ale nic neznamená,“ uvedl Mlejnek.

Kohouti přes porážku zklamaní nebyli, byť o vedení přišli až čtyři minuty před koncem základní hrací doby. „Potřebovali jsme, aby se kluci na předkolo dobře nastavili, a to se povedlo. Zápas přinesl zvraty, ostré souboje, emoce, měl i jiskru, takže super. Samozřejmě kdybychom dnes uspěli, hráli bychom předkolo spolu, takže by prakticky začalo už dnes a my bychom byli o kousek více nahoře. Třeba se ale potkáme později,“ konstatoval asistent olomouckého trenéra Róbert Petrovický.

Přihlaste se a sledujte exkluzivní videa z Tipsport extraligy
Přihlásit se

Olomouc - Litvínov 3:2 (55. Orsava)Video: Tipsport Extraliga / BPA

Vyřazovací boje jeho tým začne na půdě Bílých Tygrů. „Bude důležité, jak do série vstoupíme. Liberec skvěle bruslí, má rychlé, smrtící brejky. Čím méně uděláme chyb ve středním pásmu, tím větší šanci na úspěch budeme mít. O postup se porveme,“ zdůraznil.

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.