Hlavní obsah

Co může zastavit Pardubice v cestě za titulem? Sparta, říká Broš

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Předkolo hokejového play off, chcete-li určitý předkrm, už míří ke svému definitivnímu rozuzlení, a brzy se tak bude servírovat hlavní chod. Michal Broš, čtyřnásobný extraligový šampion, při nedávné návštěvě pořadu Příklep otipoval čtyři semifinalisty. Řadí mezi ně Pardubice, Spartu, Třinec a Kometu. A když dostal otázku, co může zastavit Pardubice v cestě za titulem, hned vypálil: „Sparta!“

Kdo zastaví Pardubice? Broš má jasnoVideo: Sport.cz

 
Článek

Broš má samozřejmě sparťanské srdce, protože je tu podepsán pod dvěma tituly a před současným angažmá v jihlavské Dukle tu i dělal sportovního manažera. „Tlak bude na Pardubice i Spartu. Oba týmy to chtějí, oba do toho dávají hodně, oba vysypaly maximum ekonomicky i personálně. I to rozhodnutí s Vencou Varaďou není samo sebou, člověk musí mít koule udělat takové radikální věci,“ říká Broš.

Zároveň ale připomíná, že ve hře Pardubic nevidí zásadní rozdíl za Varadi a po něm, kdy se ujal vlády jeho asistent Marek Zadina.

Příklep s Michalem BrošemVideo: Sport.cz

„Teď je potřeba změnu potvrdit během těch pár týdnů, které čekají. Celé to může skončit v záchodě, nebo z toho může být to, za čím od května všichni jdou. Je to vždycky těžká pozice, protože má člověk touhu něco dokázat, ale za tou touhou se často skrývá strach, že o to přijde,“ míní Broš. „Trenér je jedna zásadní figura, ale Pardubice mají důležité hráče na ledě. Možná si po té změně na sebe vzali větší zodpovědnost, jsou charakterní a jsou schopni si to uřídit. Nemám strach, že by měl být vidět rozdíl mezi trenérskými štáby.“

Přímou účast ve čtvrtfinále, a tedy vyhnutí se zrádnému předkolu, si uhrála rovněž Kometa s Třincem. „V Brně mají bez debat kvalitní hráče. Furšíno (Furch) je gólman, který dodává klid. Člověk z něj má dojem, že to prostě chytí. Zdá se, že se dali v průběhu základní části dohromady. Byl bych překvapený, kdyby udělali finále, ale rozhodně je to jeden z týmů, který na to má,“ míní Broš.

Zatímco u Třince by ho účast ve finále a útok na pátý titul v řadě naopak nepřekvapil. „Týmy, kterým se titul nějakou dobu nepodařil, mohou vnímat tlak negativně. Třinec, když vypadne ve čtvrtfinále, tak se nic nestane, mohou si v klidu říct: ‚Čtyřikrát jsme to vyhráli‘. Je to zkušený tým, systémové věci mají v DNA, nikdo z nich v zápase nevypadne. Hraje se proti nim nepříjemně,“ tvrdí Broš.

A co další? „Tam už je to druhý sled. Nevidím tam nikoho, kdo by mohl do finále.“

Má pravdu, nebo to bude úplně jinak?

Reklama

  Pardubice - Třinec zítra 19 : 00
20240428T19 : 00:00+0200
Pardubice vs. Třinec
Pardubice vs. Třinec
Pardubice
Třinec