Hlavní obsah

Ďaloga čeká vyrovnanou sérii. Fanoušci budou naším šestým hráčem, věří obránce Komety

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Úzké kluziště v Litvínově zrovna nemiluje, ale to jde teď podle obránce hokejistů Komety Marka Ďalogy zcela stranou. Na čtvrtfinále extraligového play off, které jeho tým rozehraje úvodním dvojzápasem v neděli a v pondělí v brněnské aréně, je čerstvý pětatřicátník už mimořádně natěšený.

Přihlaste se a sledujte exkluzivní videa z Tipsport extraligy
Přihlásit se

Olomouc - Brno 3:3 (55. Ďaloga)Video: Tipsport Extraliga / BPA

 
Článek

„Je úplně jedno, kdo na nás vyšel. Pokud chceme být úspěšní, musíme ve čtvrtfinále přejít přes kohokoliv. Důležité bude, abychom se drželi našeho herního systému, věřili si a nechali na ledě všechny síly,“ má Ďaloga jasno.

V základní části nejvyšší soutěže Kometa v této sezoně nad Litvínovem dvakrát vyhrála a dvakrát mu podlehla. „Také čtvrtfinálová série bude podle mého názoru vyrovnaná. Rozhodovat budou maličkosti. Začínáme doma, což by mohla být naše výhoda. Bude určitě plno a naši skvělí fanoušci nás poženou dopředu. Budou naším šestým hráčem,“ věří.

Přihlaste se a sledujte exkluzivní videa z Tipsport extraligy
Přihlásit se

SESTŘIH: HC Kometa Brno vs. HC Verva Litvínov 3:1 Video: Tipsport Extraliga / BPA

Gólmana Mateje Tomka, jenž by mohl stát v litvínovské brance, Ďaloga dobře zná ze slovenské reprezentace. „V Kometě dřív chytal. Pokud nastoupí, bude mít určitě obrovskou motivaci. Jestli spoluhráčům poradím, jak na něj? Uvidíme,“ usmál se zkušený bek.

Věří, že si jeho mužstvo přenese i do vyřazovacích bojů herní pohodu, která se Brňanů držela v dlouhodobé části extraligy. „Na trénincích teď panuje výborná nálada. Jsme pozitivní. Kéž by nám to vydrželo,“ přeje si Ďaloga.

Uvítal, že na rozdíl od Litvínova si hokejisté Komety mohli dopřát díky čtvrtému místu v základní části extraligy před vstupem do čtvrtfinále dvoutýdenní pauzu. „Jsem přesvědčený, že nám to může pomoct. Ušetřili jsme síly. A já si stihl zajet domů na Slovensko za rodinou,“ těší bronzového medailistu z olympiády v Pekingu, že mohl strávit několik dní mezi svými nejbližšími.

Extraligové předkolo sledoval Ďaloga v televizi jen střídmě. „Poslední duel Litvínova v Plzni jsem ale viděl. A docela jsem si užil napínavou sérii Liberce s Olomoucí,“ prozradil.

Do předpovědi, která mužstva patří podle něj k největším favoritům na titul, se mu příliš nechce. „Souhlasím s tím, že play off je úplně jiná soutěž. Prokázal to loni Třinec, který se z předkola prokousal až k zisku poháru. Pokud jde o nás, chystáme se jít krok po kroku. Máme silný a velmi dobře poskládaný tým s výborným brankářem Furchem. Navíc disponujeme hráči, kteří umějí dávat góly. Takže věřím, že můžeme dojít daleko,“ přemítá Ďaloga.

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.