Hlavní obsah

Další past na Kacetla. Nečekaný odraz puku mu vzal čtvrtou nulu v play off v řadě

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Třinecký vládce střídačky Václav Varaďa ukázal před startem play off na Ondřeje Kacetla a nezmýlil se. Fantom minulého třineckého tažení za Masarykovým pohárem pustil ve dvou úvodních zápasech čtvrtfinále proti Vítkovicím jediný gól a obhájce titulu vede 2:0 na zápasy.

Foto: Petr Sznapka, ČTK

Brankář Ondřej Kacetl z Třince po inkasované brance.

Článek

Třinec končil loňskou finálovou sérii proti Liberci výhrami 1:0 v prodloužení na ledě soupeře a 3:0 doma. A v podobném duchu nastartovali i cestu za obhajobou. V sobotu Oceláři porazili tým doma Vítkovice 3:0, o den později slavili vítězství 2:1.

Kacetl zastavil o víkendu 48 vítkovických střel, nestačil na jedinou. Čtvrté čisté konto v řadě v play off mu vzal nešťastný odraz puku, za kterým se třinecký brankář vydal za branku, ovšem černá guma z rohu zamířila před bránu. A tam ji do sítě uklidil Rob Flick a srovnal na 1:1.

Kuriózní gól nedostal Kacetl v této sezoně poprvé. Loni v prosinci pustil do stejné branky 13 vteřin před koncem za vyrovnaného stavu 2:2 nahození plzeňského obránce Petera Čerešňáka z vlastní obranné třetiny.

Foto: Petr Sznapka, ČTK

Brankář Ondřej Kacetl z Třince po inkasovaném gólu.

Na šťastné vyrovnání Flicka z 50. minuty naštěstí pro Kacetla stihl za čtyři minuty zareagovat kapitán Třince Petr Vrána, snadný gól si tak třinecký brankář vyčítal úplně nemusel. „Byl to smolný odraz, Ondra to nečekal. Možná vyjel o něco dříve a takhle nešikovně se to odrazilo. Stává se to, ale určitě byl hodně rád, že jsme dali druhý gól a urvali to," pousmál se Vrána.

Pochopení našel Kacetl u konkurenta ve vítkovické brance. „Už jsem takový gól taky dostal. I když už hodně dávno," lovil v paměti Aleš Stezka. „My jsme za ten gól byli samozřejmě rádi. Jsou plexiskla, od kterých se to může odrazit všelijak, vždy se lepší si na to dávat pozor," upozornil vítkovický brankář.

„Gólman chce zastavit puk, udělat pro beky něco navíc, ale je pravda, že i v šatně si říkáme, že u některých plexi je lepší to nechávat. Tam kde jsou rovné, tak tam to máme naopak zkoušet a jít do toho. Je to na domluvě," pokrčil rameny Stezka.

Třinec vyhrál oba domácí zápasy a v obou se k výhře odrazil využitou přesilovkou zásluhou Andreje Nestrašila. „Přesilovka, musím zaklepat, nám šlape celou sezonu. Je dobře, že jsme soupeři podobných situací nabídli minimum," vykládal Nestrašil a vyzvedl výkon brankáře Kacetla.

Série se přesouvá do Ostravy, kde se bude hrát ve středu a ve čtvrtek. „Po našem šťastném vyrovnání jsme byli lepší, bohužel jsme to ale nedotáhli, ale naopak znovu inkasovali. Ale za tyhle výkony se nebudeme stydět. Třinec nás nepřejel, Aleš Stezka chytá fantasticky. Vůbec se dalších zápasů nebojím," zdůraznil trenér Vítkovic Miloš Holaň.

Reklama

Související témata: