Hlavní obsah

Ml. Boleslav - Brno 7:3Debakl pro Kometu, Bruslaři pod vedením dočasného kouče vládli

MinutaMin. Tým Hráč Akce
6. Raška 0 : 1
11. Najman 1 : 1
12. Fořt 2 : 1
14. Přibyl 3 : 1
19. Flek 3 : 2
26. Pláněk 4 : 2
33. Šťastný 5 : 2
37. Zbořil 5 : 3
46. Pláněk 6 : 3
55. Šťastný 7 : 3
Záznam online reportáže

Aktualizováno

Hokejisté Mladé Boleslavi porazili v 35. kole extraligy pod vedením dočasného hlavního trenéra Petra Haken a asistenta Václava Pletky Brno 7:3. Zabrali tak po sérii pěti porážek, po kterých byl odvolán kouč Ladislav Čihák. Třemi body za dvě branky a jednu asistenci k tomu přispěl obránce Martin Pláněk. Brňané prohráli devátý z posledních jedenácti duelů.

Foto: Radek Petrášek, ČTK

Hráči Mladé Boleslavi se radují z druhého gólu.

Článek

Mladá Boleslav nastoupila i s ofenzivními posilami Danielem Přibylem a Davidem Dvořáčkem ze Sparty a Kellym Klímou z Hradce Králové, na střídavý start z prvoligového Přerova se zařadil do sestavy Bruslaů obránce František Hrdinka.

Do první šance se dostal v 5. minutě Dvořáček, který při Závorově trestu ujel v oslabení, ale bekhendovým blafákem Čiliaka nepřekonal. S koncem přesilovky ale skórovali hosté. Raškovu střelu z hranice levého kruhu nešťastně tečoval do branky Štich.

V polovině první třetiny při Hollandově trestu vyrovnal tečí Lintuneimiho střely Najman. Za 27 sekund domácí otočili stav. Pýcha našel před brankou Fořta, který usměrnil puk za Čiliaka.

Foto: Radek Petrášek, ČTK

Zleva Petr Holík z Brna a Daniel Přibyl z Mladé Boleslavi.

Ve 14. minutě vedl Středočeši už o dvě brany díky Přibylově teči Pláňkovy střely. Kometa se vrátila do hry 104 sekund před koncem první třetiny, kdy se z úniku prosadil Flek.

Hned na startu druhé části mohl odpovědět Söderlund, ale ztroskotal na Čiliakovi. Kometa se ubránila při Dufkově pobytu na trestné lavici a ve 26. minutě se dostal do sólového nájezdu Dvoráček, brněnského gólmana ale neprostřelil. Vzápětí se už ale domácí radovali po střele Pláňka, kterou tečoval za slovenského gólmana spoluhráč Koblížek.

Novotný si v oslabení za svůj vlastní faul poradil ve 33. minutě s Flekovým pokusem. Na druhé straně nevyžili možnost na snížení Kratochvíl a Kollár. Kometa se dočkala v přesilovce při Bernadově trestu, při kterém se trefil od modré čáry exmladoboleslavský Zbořil.

Foto: Radek Petrášek, ČTK

Zleva Tomáš Fořt z Mladé Boleslavi a Rhett Holland z Brna.

Na začátku závěrečného dějství mohl opět zvýšit Fořt. Na druhé straně se ocitl ve 45. minutě sám před Novotným Kollár, zakončení se mu však nepodařilo. Vzápětí se dočkal Bruslařský klub pojistky, když se z pravého kruhu trefil Pláněk.

Zkorigovat stav mohl Holík, který zkoušel Novotného překvapit efektním zakončením s hokejkou mezi noha, ale neuspěl. V 55. minutě dovršil výsledek Šťastný, který po Fořtově střele doklepl puk do prázdné branky.

35. kolo hokejové extraligy:
BK Mladá Boleslav - HC Kometa Brno 7:3 (3:2, 2:1, 2:0)
Branky a nahrávky: 11. O. Najman (Lintuniemi, Lantoši), 12. Fořt (Pýcha, Šťastný), 14. Přibyl (Pláněk, Söderlund), 26. Pláněk (Jánošík, M. Beránek), 33. Šťastný (Bernad), 46. Pláněk (O. Najman), 55. Šťastný (Fořt, J. Stránský) - 6. Raška (Kučeřík, K. Pospíšil), 19. Flek (Gulaši), 37. A. Zbořil (Holík). Rozhodčí: Mrkva, Úlehla - J. Svoboda, Hynek. Vyloučení: 5:5. Využití: 1:1. Diváci: 3522.
Mladá Boleslav: F. Novotný - Pláněk, Pýcha, Lintuniemi, Jánošík, Hrdinka, Bernad, Štich - Lantoši, Přibyl, Söderlund - Šťastný, Fořt, J. Stránský - Kelly Klíma, O. Najman, Kantner - Dvořáček, Závora, M. Beránek. Trenér: Haken.
Brno: Čiliak - Kundrátek, Ščotka, Holland, Kučeřík, Gulaši, Hrbas, Ďaloga - Koblížek, Holík, Flek - K. Pospíšil, A. Zbořil, Raška - Kratochvíl, Strömberg, Zaťovič - Kollár, Malý, Dufek. Trenér: P. Martinec.

Reklama