Hlavní obsah

Děťátko, které si opečovává, dělá karlovarskému kouči radost. A přišla odměna

Praha

V české extralize si v minulé sezoně čtyřiadvaceti kanadskými body za osm gólů a šestnáct asistencí vytvořil osobní maximum a i to přispělo, že si šestadvacetiletý slovenský hokejový útočník Tomáš Mikúš vysloužil v Karlových Varech prodloužení smlouvy o další rok. V lázeňském městě tak načne už třetí sezonu.

Foto: Sport.cz

Útočník Tomáš Mikúš bude pokračovat v Karlových Varech.

Článek

„Tomáš je takové moje děťátko, které si opečovávám. Když jsem trénoval ve Skalici, tak jsem si ho v 16 letech vytáhl z dorostu přímo do Áčka a cítím zadostiučinění, že jsem se v něm tenkrát nezmýlil. Vyzkoušel si KHL, zahrál si i ve Finsku. Jsem moc rád, že u nás bude působit i nadále, a ještě víc mám radost z toho, že mu každým rokem forma stoupá a v mužstvu má čím dál významnější roli," těší hlavního trenéra a sportovního manažera Energie Martin Pešout herní progres rodáka ze Skalice

Setrvání v karlovarském týmu bylo pro Mikúše, jenž byl v minulém ročníku s bilancí +14 vůbec nejlepším útočníkem týmu v účasti na ledě při vstřelených a obdržených gólech, prioritou.

„Je tu super parta kluků a já jsem moc rád, že jsem v Karlových Varech dostal nabídku prodloužit smlouvu. Jednání byla korektní, takže jsme se rychle dohodli na mém dalším působení," uvedl Mikúš, jenž českou extraligu okusil mezi lety 2015 a 2017 v Olomouci.

Mikúš je tak už šestým hráčem, kterého si Energie v posledních dnech pojistila novým kontraktem. Před ním se prodloužení smluv dočkali obránci Petr Šenkeřík s Martinem Rohanem a útočníci Otakar Šik, Petr Koblasa a Tomáš Vildumetz.

Reklama

Související témata:
  4 : 1 Kladno - Vsetín 4 : 1 dohráno
20240417T17 : 00:00+0200
Kladno vs. Vsetín
Kladno vs. Vsetín
Kladno
Vsetín
  6 : 3 Pardubice - Třinec 6 : 3 dohráno
20240417T18 : 00:00+0200
Pardubice vs. Třinec
Pardubice vs. Třinec
Pardubice
Třinec
  Kladno - Vsetín dnes 18 : 00
20240418T18 : 00:00+0200
Kladno vs. Vsetín
Kladno vs. Vsetín
Kladno
Vsetín