Hlavní obsah

Devět let v Třinci a čtyři tituly. Rád zaplatím, když teď vypadnou, hlásí bývalá opora Ocelářů

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Posledních devět let oblékal dres Třince, kterému dopomohl ke čtyřem mistrovským titulům. Teď však hokejový obránce Milan Doudera udělá všechno pro to, aby Oceláři Masarykův pohár popáté v řadě nezískali. Aby s Českými Budějovicemi, kam zamířil před sezonou, ve čtvrtfinále extraligového play off Slezany vyřadili.

Přihlaste se a sledujte exkluzivní videa z Tipsport extraligy
Přihlásit se

SESTŘIH: HC Energie Karlovy Vary vs. Banes Motor Č. Budějovice 1:3Video: Tipsport Extraliga / BPA

 
Článek

V sobotu večer Motor v nejkratším možném termínu vyřadil v předkole Karlovy Vary, a když o chvilku později přešel i Litvínov přes Plzeň, Doudera hned věděl, co to znamená. Jihočechům bude v cestě do čtvrtfinále stát „jeho“ Třinec.

„Je pravda, že jsem se tomu trochu zasmál. Jako kdyby ten nahoře chtěl, aby to takhle dopadlo. V Třinci to znám, strávil jsem tam podstatnou část kariéry, mám na to krásné vzpomínky. Je to pro mě velká výzva,“ hlásí jednatřicetiletý zadák v rozhovoru po klubové stránky Motoru.

Foto: Vlastimil Vacek, Sport.cz

Takhle slavil Milan Doudera titul s Třincem v roce 2022.

Trenérskému štábu v čele s Ladislavem Čihákem je připraven předat své nabyté zkušenosti a poznatky ze hry Třince. „Oni ale dobře vědí, jak tým připravit. Třinec je za ta léta svou hrou v play off známý, hraje víceméně furt stejně. Celá extraliga ví, co by na ně mohlo platit. I když, vlastně neví, když se je v minulých letech nepodařilo nikomu vyřadit,“ ví Doudera, že Oceláři mají svůj systém hry ve vyřazovací části do detailu propracovaný.

„Zase se vrátí k osvědčenému stylu, co jim léta funguje, tedy zajištěná obrana a schopnost udeřit ze smrtících protiútoků. A k tomu výborné přesilovky, kterými si pomáhají celou sezonu,“ vypočítává rodák z Horního Bezděkova na Kladensku přednosti Třince.

V sezoně s ním Motor odehrál vyrovnané zápasy. Třikrát sice prohrál (pokaždé o gól, jednou v prodloužení a jednou po nájezdech), naposledy ale Motor v závěru základní části triumfoval 5:2.

Přihlaste se a sledujte exkluzivní videa z Tipsport extraligy
Přihlásit se

SESTŘIH: Banes Motor Č. Budějovice vs. HC Oceláři Třinec 5:2Video: Tipsport Extraliga / BPA

„Dokázali jsme s nimi hrát dobré zápasy. V zápasech, které jsme prohráli, rozhodovaly přesilovky. Proto si musíme dávat pozor na hloupé fauly. Myslím, že to bude vyrovnaná série,“ odhaduje Doudera.

V kontaktu se svými bývalými spoluhráči nyní nebude. „V play off člověk nezná kamaráda, ani by mě nenapadlo si s klukama psát. Budeme teď čtrnáct dní bojovat proti sobě a pak zase můžeme být kamarádi,“ tvrdí.

Za případné vyřazení Ocelářů vypíše finanční odměnu. Stejně jako tak činil před vzájemnými zápasy v základní části. „Budu jedině rád, když se to podaří. Peníze do kasy za postup rád dám,“ uzavírá Doudera.

Reklama