Hlavní obsah

Strach o reprezentanta Hovorku. Obránce Motoru odvezli na nosítkách, ukazoval si na holenní kost

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Byla by to pro hokejisty Českých Budějovic v dalším průběhu play off obrovská rána, jenže ona situace ze sedmé minuty třetího zápasu předkola na ledě Karlových Varů nevěstila pro reprezentačního obránce Motoru Mikuláše Hovorku nic dobrého.

Přihlaste se a sledujte exkluzivní videa z Tipsport extraligy
Přihlásit se

Zranění českobudějovického Mikuláše HovorkyVideo: Tipsport Extraliga / BPA

 
Článek

Dvaadvacetiletý pražský rodák odehrál za vlastní brankou kotouč, jenže poté podklouzl a narazil nohou do zadního mantinelu. Zadák, který v aktuálním ročníku debutoval v národním týmu na prosincových Švýcarských hrách a startoval pak i v únoru na třetím turnaji Euro Hockey Tour ve Švédsku, se sice pokusil hned postavit na nohy, jenže hned věděl, že to nepůjde.

Hovorka si proto sedl na led a hlavní rozhodčí Hradil s Veselým po pár vteřinách přerušili hru, přestože se domácí Energie držela na puku v útočném pásmu. Hovorka spoluhráčům, kteří se k němu skláněli, ukazoval na pravou holeň. Leckoho na stadionu musely v ten moment napadnout černé myšlenky v podobě zlomeniny…

Útočník Jihočechů Lukáš Pech ihned gestikuloval za mantinel, ať na led přijdou záchranáři s nosítky. Hovorku na ně následně umístili a zápas pro něj předčasně skončil.

Přihlaste se a sledujte exkluzivní videa z Tipsport extraligy
Přihlásit se

Karlovy Vary–České Budějovice, hrubý faul hostujícího Valského.Video: Tipsport Extraliga / BPA

O pět minut později dohrál i jeho spoluhráč, útočník Jakub Valský. Ten nebezpečně trefil kolenem do oblasti slabin karlovarského obránce McFaddena a sudí mu po přezkoumání videa udělili trest na pět minut a do konce utkání.

Reklama