Hlavní obsah

Disciplinárka Koreise už netrestala, Malíkem se bude opět zabývat

PRAHA

Disciplinární komise Asociace profesionálních klubů ledního hokeje (APK LH) nebude nijak dále trestat brněnského útočníka Jakuba Koreise, který v úterním duelu se Zlínem obdržel trest ve hře. Situací jiného hříšníka z úterního programu 26. kola extraligy Marka Malíka z Vítkovic se však bude komise opětovně zabývat.

Foto: Sport.cz

Závěr zápasu brněnské Komety se Zlínem opepřila hromadná bitka.

Článek

Sedmadvacetiletý Koreis vyvolal pár vteřin před vypršením základní hrací doby souboje Komety se Zlínem (0:1) hromadnou bitku, když se vrhl na zkušeného forvarda Beranů Petra Čajánka. Tresty hrozily nejen Koreisovi, jenž byl penalizován trestem ve hře, ale také hráčům, kteří se do bitky zapojili ze střídaček. Nakonec však všichni zúčastnění vyvázli bez dodatečného potrestání.

"Žádné další tresty už tam nepadly, protože bychom museli potrestat obě mužstva. Zkoušeli jsme sice v této souvislosti nalézt toho, kdo vstoupil za střídačky na led jako první, ale to prakticky nešlo určit," řekl ČTK předseda disciplinární komise Karel Holý.

Zkušený bek Ostravanů Malík si trest ve hře vynutil emotivními protesty na adresu rozhodčích Petra Blechy a Martina Homoly ve vítězném klání Vítkovic s Třincem (3:1). Ve 48. minutě si šestatřicetiletý zadák se zkušenostmi z NHL vykoledoval kvůli protestům osobní desetiminutový trest, ale již na konci 53. minuty, kdy jeho tým přidal třetí trefu, obdržel navíc trest do konce zápasu a vzápětí i trest ve hře.

Disciplinární komise APK LH sice zatím k trestu nesáhla, ale případem se chce ještě zabývat. "Malík dostal stejně jako Koreis trest ve hře, takže máme relativně čas na nějaké další rozhodnutí. Zítra dostaneme podrobnější informace a dokumenty od rozhodčích, měli bychom mít k dispozici také další odlišné záběry, než jaké vysílala televize. Pak se rozhodneme o dalších krocích," nastínil Holý.

Reklama

Související témata:
  3 : 0 Pardubice - Třinec 3 : 0 dohráno
20240424T18 : 00:00+0200
Pardubice vs. Třinec
Pardubice vs. Třinec
Pardubice
Třinec