Hlavní obsah

Disciplinárka zpřísnila brněnskému obránci Hollandovi trest na sedm zápasů

Disciplinární komise hokejové extraligy ještě o jeden zápas zpřísnila trest pro brněnského obránce Rhetta Hollanda za faul na pardubického útočníka Ondřeje Rohlíka. Kanadský bek má nově zastavenou činnost na sedm utkání a na extraligový led se vrátí až v březnu. V platnosti zůstala pokuta ve výši deset procent ze základního měsíčního platu.

Foto: Profimedia.cz

Disciplinární komise ještě o jeden zápas zpřísnila trest pro brněnského obránce Rhetta Hollanda

Článek

Holland původně dostal šestizápasový trest, o němž rozhodl v neděli ve zkráceném řízení předseda disciplinárky Viktor Ujčík. Brněnský hokejista se proti tomu odvolal, ale neuspěl. Komise se po prostudování videozáznamu s názorem svého předsedy ztotožnila, uvedl v tiskové zprávě mluvčí hokejového svazu Zdeněk Zikmund.

Nový nepodmíněný trest platí zpětně od nedělního prvního verdiktu. Holland už přišel o zápasy s Kladnem, Třincem a dnešní utkání se Spartou. Kometa se bez něj musí obejít i proti Českým Budějovicím (20. února), Litvínovu (22. února), Vítkovicím (25. února) a nově i Hradci Králové (27. února).

Foto: Profimedia.cz

Ondřej Rohlík po zákroku Rhetta Hollanda

Osmadvacetiletý Holland přesně před týdnem ostře sestřelil Rohlíka nedlouho po polovině zápasu na východě Čech, kde Kometa prohrála 0:4. Za zásah do hlavy a krku obdržel od rozhodčích trest na pět minut a do konce utkání. Duel v tu chvíli skončil i pro domácího útočníka, jenž kvůli zranění nedohrál.

"Komise nepřijala hráčovu obhajobu, podle níž do něj protihráč v podstatě narazil. Naopak zdůraznila, že střetu předcházely aktivní kroky z jeho strany a že protihráč měl minimální možnost se zásahu vyhnout," uvedla disciplinárka. Zákrok byl podle ní veden aktivně, bezohledným způsobem, se značnou intenzitou a bez sebemenší snahy hrát kotouč.

Disciplinárka znovu přihlédla také k tomu, že Holland byl za podobný přestupek v minulosti opakovaně disciplinárně trestán. "Přičemž ve dvou posledních případech vedlo jeho jednání ke zraněním s delšími zdravotními následky," konstatovala komise.

Holland odehrál v této extraligové sezoně 41 utkání a zaznamenal čtyři asistence. Paradoxně právě v Pardubicích ještě během minulého ročníku působil. Byly jeho první zastávkou v extralize, kam přišel v létě 2017.

Reklama

Související témata:
  Třinec - Pardubice dnes 17 : 00
20240426T17 : 00:00+0200
Třinec vs. Pardubice
Třinec vs. Pardubice
Třinec
Pardubice