Hlavní obsah

Doma to za podpory fanoušků můžeme otočit. Máme na to, míní karlovarský útočník Beránek

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Vlažně vstoupili ve středu do úvodního duelu předkola play-off s domácí Olomoucí hokejisté Karlových Varů. První třetinu utkání, které po ní bylo kvůli nezpůsobile ledové ploše přerušeno, prohráli 0:2. Stejně si počínali i v dnešní dohrávce. Směrem dopředu byli neškodní a tak domů odjížděli s porážkou 1:4 V sérii prohrávají 0:1.

Foto: Luděk Peřina, ČTK

Zleva Adam Rutar z Olomouce a Ondřej Beránek z Karlových Varů.

Článek

„Chtěli jsme změnit úplně všechno, protože včerejší první třetina nám vůbec nevyšla. Jenže zase jsme začali špatně. Vůbec jsme se nemohli dostat do hry. Až ve třetí třetině jsme se trochu zvedli, ale nestačilo to," přiznal reprezentační útočník Energie Ondřej Beránek.

Nevytáčel se ani karlovarský trenér David Bruk. „Domácí byli velmi silní, lepší, důslední v osobních soubojích a my budeme muset najít cestu, jak si s tím poradit," konstatoval.

Recept na to je podle něj jednoduchý. „Něco v hlavě mám. Klíčové ovšem bylo, že jsme dali jen jeden gól. Na ten se vyhrávat nedá. V domácích zápasech jich potřebujeme vstřelit víc. Jen tak můžeme uspět," uvědomuje si Bruk.

Vadilo mu také, že se jeho týmu nedařily přesilovky ani oslabení. „V početní výhodě jsme se neprosadili, protože jsme málo stříleli. A v oslabení jsme inkasovali dvakrát. V bránění se proto musíme výrazně zlepšit," zdůraznil.

Následující dva zápasy hrají jeho svěřenci doma. Bruk míní, že by toho mohli využít. „Ztratili jsme v sérii jen první bod. Snad to o víkendu zlomíme. Vždycky ale hrajete, co vám soupeř dovolí. A Olomouc nás tentokrát k ničemu nepustila. To nesmíme u nás dopustit," varoval.

Víru v obrat neztrácí ani Beránek. „Doufám, že nás poženou naši skvělí fanoušci. Dáme do toho všechno, abychom to otočili. Věříme, že na to máme," podotkl.

Reklama