Hlavní obsah

Dost emotivní, líčí hrdina Sparty. Machovský opět střídal, přesto po šlágru slavil

Praha

Více než polovinu duelu to v libeňské O2 areně vypadalo na veselý třinecký večer, jenže úterní extraligový šlágr o první příčku nakonec pro sebe urvali hokejisté Sparty. Proti Třinci smazali v prostřední části dvougólový deficit, aby 157 sekund před koncem základní hrací doby dovršil z dorážky velký obrat Andrej Kudrna.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Hokejisté Sparty Praha Andrej Kudrna a Robert Říčka oslavují vítězný gól.

Článek

„Snažili jsme se napadat, získávat puky po našem nahození a tlačit se do brány, což se podařilo. Nakonec jsme to tam dorazili," oddechl si po triumfu 3:2 slovenský útočník.

Radoval se stejně jako celá sparťanská kabina, z níž se ozýval hlasitý oslavný ryk. Sparta bodovala už popatnácté v řadě a druhým Ocelářům odskočila v tabulce na rozdíl čtyř bodů. „Dost emotivní takové vítězství, prohrávalo se 0:2... Typický play off zápas, dobře se bránilo, rozhodoval každý souboj," vykládal Kudrna.

Sparťanský scénář z minulého duelu s Pardubicemi se opakoval i v úterý. Gólman Machovský za nepříznivého stavu znovu zamířil na střídačku, tentokrát už po necelých devíti minutách, a ostřílený náhradník Salák dovedl mužstvo k vítězství.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Brankáři Sparty Praha Alexander Salák a Matěj Machovský během utkání.

„Machymu ani jeden gól nevyčítáme, ale sáhli jsme prostě k výměně. Z prvních snad tří střel jsme dostali dva góly. Chtěli jsme dát týmu impuls, něco změnit," vysvětloval změnu v brankovišti trenér Pražanů Josef Jandač.

Přitom si nemyslí, že by druhé brzké střídání za sebou zanechalo na Machovském psychické následky do dalších klání. „Nebojíme se. Je zkušený, má toho spoustu za sebou a je týmový hráč," řekl Jandač.

„Máme dva velmi kvalitní brankáře a je jedno, kdo stojí v bráně. Akorát musíme v zápase Machymu víc pomoct," přitakal Kudrna, jehož tým utnul Ocelářům sérii sedmi výher v řadě a o další krok se přiblížil Prezidentskému poháru pro nejlepší tým základní části soutěže.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Ondřej Němec ze Sparty Praha a brankář Sparty Praha Alexander Salák oslavují vítězství.

„Každý pohár se cení a určitě uděláme všechno proto, abychom získali oba," podotkl. Zatímco v domácí kabině se jásalo, opodál vládl smutek. Vždyť Třinec duel slibně rozehrál, mladíci Adámek s Kurovským ho nasměrovali k bodovému importu... „Bolí to. Ani z naší, ani ze strany Sparty to nebylo v utkání nic extra. Hodně ubojovaný, rozhodla naše chyba ke konci," posteskl si elitní centr Petr Vrána.

 
 
 
Zobrazit příspěvek na Instagramu
 
 
 

Příspěvek sdílený Sportcz (@sport.cz_ig)

Reklama

Související témata:
  Pardubice - Třinec dnes 18 : 00
20240416T18 : 00:00+0200
Pardubice vs. Třinec
Pardubice vs. Třinec
Pardubice
Třinec