Hlavní obsah

Eberle prožil za Hradec snový start: Setřepal jsem ze sebe deku a konečně poznal výhru

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Za 24 zápasů v Mladé Boleslavi vstřelil dva góly, po výměně do Hradce Králové mu na stejný počet stačil premiérový duel. Hokejový útočník Jan Eberle má za sebou výtečný start v novém působišti, pomohl k jasnému vítězství 4:0 v Plzni. „Byl jsem trochu nervózní. Chtěl jsem se ukázat v nejlepším světle. Navíc to pro mě bylo trochu speciální utkání, protože za Plzeň jsem tři roky hrál a mám tu dobré vzpomínky,“ říkal 33letý křídelník.

Foto: Miroslav Chaloupka, ČTK

Jan Eberle (uprostřed) se při své premiéře v Hradci Králové raduje z trefy se spoluhráči z první formace Lukášem Cingelem (vlevo) a Jakubem Lvem.

Článek

Trenér Tomáš Martinec ho při marodce ofenzivních opor zařadil dokonce do elitní formace ke Lvovi a Cingelovi. A nejnovější posila se mu odvděčila dvěma ne krásnými, ale důležitými trefami z předbrankového prostoru. „Snad jsem ze sebe setřepal deku, která na mně určitě byla. S Boleslaví jsem dlouho nepoznal pocit vítězství, už tam nebyla dobrá nálada," připustil Eberle.

Také proto trejd za Kellyho Klímu uvítal. „Se sportovním manažerem Martinem Ševcem jsme komunikovali na rovinu a solidně. Vyslyšel mé požadavky. Jsem rád, jak situace dopadla," oceňoval rodák z Kladna, jenž právě proti Hradci zazářil v loňském čtvrtfinále play off.

„Samozřejmě když jsem přišel do šatny, tak jsme do sebe s novými spoluhráči trochu rýpali. Ale v dobrém. Kluci mě mezi sebe vzali hezky," pochvaloval si. Bývalému klubu bude fandit i nadále. „Boleslavi přeju, aby se jí dařilo. Jen ne proti nám," usmál se Eberle

Foto: Miroslav Chaloupka, ČTK

Jan Eberle (vpravo) dotírá na plzeňského obránce Davida Kvasničku.

Mountfield se díky pátému venkovnímu vítězství v řadě oddělil od skupinky na 9. až 14. místě, naopak Plzeň po zbylých zápasech 35. kola nejspíš opustí elitní čtyřku, kam po minulé výhře s Kladnem nakrátko nakoukla.

Západočeši předvedli opravdu matný výkon. Asi nejhorší v sezoně. Vypracovali si menší počet šancí, než kolik dal Hradec gólů. „Nebylo tam od nás nic. Prostě špatný zápas," lamentoval útočník Adam Dvořák. Když Hradec vstřelil třetí gól, část frustrovaných diváků se dokonce zvedla a už před koncem druhé třetiny zamířila domů.

Indiány stále trápí viróza, v součtu se zraněnými chybělo osm hráčů. „Nechci se na to vymlouvat, ale nemoc se nám v kabině pořád točí. Jeden z kluků se vrátí, dva další odpadnou. Nemůžeme se toho zbavit," štvalo trenéra Petra Kořínka. Hráči proto na pátek dostali zákaz přijít na stadion a celá kabina se vydezinfikuje.

Reklama

Související témata: