Hlavní obsah

K. Vary - Vítkovice 1:3Energie recept na favorita nenašla, Ridera slaví další výhru

MinutaMin. Tým Hráč Akce
15. Mueller 0 : 1
36. Chlán 0 : 2
59. Gríger 1 : 2
60. Lakatoš 1 : 3
Záznam online reportáže

Aktualizováno

Hokejisté Vítkovic zvítězili v utkání 36. kola extraligy na ledě Karlových Varů 3:1 a připsali si třetí venkovní výhru za sebou, pokaždé navíc uspěli s plným bodovým ziskem. Ostravané se tak nadále drží jen dva body za vedoucími Pardubicemi. Západočechům ještě nepřenechali v sezoně ani bod. Domácí, kteří vyšli podruhé za sebou naprázdno, se prosadili až v samém závěru za stavu 0:2.

Foto: Ondřej Hájek, ČTK

Hokejisté Vítkovic se radují z branky (archivní foto)

Článek

Po slavnostním úvodu a připomínce 600. zápasu v extralize karlovarského obránce Pulpána se úvodní minuty nesly ve znamení snahy neudělat v obranném pásmu chybu. Té se jako první dopustili v 15. minutě domácí a favorit hned trestal. Pulpán nepřesně přihrál zpoza branky Černochovi, jemuž u mantinelu odebral puk Bukarts a po jeho přihrávce a jejím prodloužení osamoceným Kriegerem otevřel Mueller skóre.

Ve druhé třetině byla na domácích patrná zvýšená aktivita, které napomohla i tři vyloučení hráčů Vítkovic. Ve střelecké aktivitě za domácí vynikal zejména Rachůnek, ale ani jedna z jeho střel nebyla gólová.

Největší příležitost ke srovnání skóre si vytvořil Gríger, který projel mezi hostující obranou až do mezikruží, ale jeho následnou střelu bezchybný Stezka zlikvidoval. Byli to naopak hráči Ridery, kteří opět udeřili. Ve 37. minutě po kombinaci na jeden dotek uklidil odraženou střelu Gewieseho za Habalova záda Chlán.

V závěrečném dějství se Karlovarští dál snažili se zápasem ještě něco udělat a jejich snahu zvýraznila pětiminutová přesilovka po Kochově vyloučení do konce zápasu. Energie sevřela hosty v jejich obranném pásmu, ale výsledkem dlouhé početní výhody byla pouze ve 48. minutě Pulpánem nastřelená horní tyčka.

Závěr zápasu byl z obou stran nervózní, což přineslo sérii dalších vyloučení z obou stran. Západočechům se nakonec podařilo překonat Stezku díky Grígerovi v 59. minutě. Poté co se domácí trenéři odhodlali k power play, konečnou podobu výsledku dal ale dvě sekundy před koncem střelou do prázdné branky Lakatoš.

36. kolo hokejové extraligy:
HC Energie Karlovy Vary - HC Vítkovice Ridera 1:3 (0:1, 0:1, 1:1)
Branky a nahrávky: 59. Gríger (Stříteský, T. Rachůnek) - 15. Mueller (Krieger, Roberts Bukarts), 36. Chlán (Gewiese), 60. Lakatoš. Rozhodčí: Horák, Pražák - Brejcha, Malý. Vyloučení: 4:5, navíc Černoch 10 min. - Koch 5 min. a do konce utkání. Bez využití. Diváci: 2723.
Karlovy Vary: Habal - Pulpán, Huttula, Bartejs, Stříteský, A. Rulík, Dlapa - Kohout, Černoch, Koblasa - Koffer, Gríger, T. Rachůnek - Kružík, Hladonik, Juusola - O. Beránek, Jiskra, Redlich. Trenér: Bruk.
Vítkovice: Stezka - Grman, J. Mikuš, Raskob, Koch, J. Stehlík, Gewiese - Mueller, Krieger, Roberts Bukarts - Lakatoš, L. Krenželok, Kotala - Krejsa, Chlán, Fridrich - Lednický, Dej, Půček - od 41. navíc Bernovský. Trenér: Holaň.

Reklama

Související témata:
  Třinec - Pardubice dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Třinec vs. Pardubice
Třinec vs. Pardubice
Třinec
Pardubice
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články