Hlavní obsah

Extraligový návrat! Nejlepší brankář sezony 2013/14 se domluvil s Kometou

Praha
Aktualizováno

Bez angažmá dlouho nezůstal. Jen pár dní poté, co se domluvil na předčasném rozvázání kontraktu s Chabarovskem, se český hokejový gólman Libor Kašík domluvil na návratu do extraligy. Ovšem ne do rodného Zlína, odkud v létě vyrazil do KHL, ale k úřadujícím šampionům z Komety Brno.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Brankář Libor Kašík se vrací do extraligy. Nikoliv však do mateřského Zlína, ale do brněnské Komety.

Článek

„Zlín mám v srdci, hrál jsem tam, vyrůstal, ale teď jsem v Kometě, kde na mne čeká nová životní výzva. Když jsem přemýšlel kam jít, objevil se zájem z Komety. Byla to nejlepší nabídka po hokejové stránce. Kometa je dvě sezony po sobě nejlepší tým v České republice a taková nabídka se do tak silného klubu neodmítá," řekl Kašík v rozhovoru pro oficiální brněnské stránky.

Kašík až dosud působil v extralize výhradně jen v mateřském Zlíně, který v ročníku 2013/14 dotáhl k mistrovskému titulu a získal cenu Práva pro nejlepšího extraligového gólmana sezony. Po uplynulém ročníku se rozhodl poprvé v kariéře vyzkoušet zahraniční angažmá, štace v Chabarovsku ale nedopadla podle jeho představ.

Za Amur odchytal v KHL v osmi zápasech 425 minut, průměr měl 4,37 obdržené branky na zápas a úspěšnost zákroků 86,6 procenta.

Proto se rozhodl malé zápasové vytížení řešit. „V Chabarovsku chtěli udělat změny na pozici gólmanů, se mnou už nepočítali, neměli o mě zájem, který byl před sezonou. Prostě se to tak sešlo, vyplynulo to ze situace, že už nebylo možné dál pokračovat. Na druhou stranu vím, že to pro mě byla obrovská hokejová a životní zkušenost. Věřím, že mě to ve výsledku posune dál," tvrdí Kašík.

Brňané v probíhajícím ročníku v brankovišti spoléhali na dvojici Langhamer, Vejmelka. „Když se naskystla příležitost přivést zkušeného brankáře s podpisem delší smlouvy, tak jsme ji okamžitě využili. Máme mladé brankáře, o které je zájem v Americe i v zahraničí. Libor je vynikající brankář s velkými zkušenostmi ze zápasů play off," uvedl majitel a hlavní kouč Komety Libor Zábranský.

Kašík by měl s novými spoluhráči poprvé trénovat ve středu, do večerního zápasu s Pardubicemi ale zcela určitě nezasáhne. I proto, že ještě chvíli potrvá, než se jeho přestup administrativně uzavře.

„Chci podávat co nejlepší výkony, být nejlepší, což chce být každý hráč. Jakou dostanu roli, tu samozřejmě vezmu," uzavírá Kašík.

Reklama

Související témata:
  3 : 0 Pardubice - Třinec 3 : 0 dohráno
20240424T18 : 00:00+0200
Pardubice vs. Třinec
Pardubice vs. Třinec
Pardubice
Třinec