Hlavní obsah

Feťáci! Křičeli fandové Vítkovic a házeli na hokejisty Hradce psaníčka

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Tuhle příležitost si fandové Vítkovic nemohli nechat ujít. V průběhu utkání 26. kola proti Hradci Králové dali přemožitelům z minulého semifinále play off několikrát jasně najevo, co si o jejich postupu a stále nedořešeném dopingovém případu tří přistižených hokejistů myslí.

Foto: HC Vítkovice Ridera, Facebook

Choreo fanoušků Vítkovic

Článek

Po vítězném gólu Davida Šťastného v prodloužení na 3:2 zasypali led a střídačku hostů papírky ve tvaru drogových psaníček, soupeře častovali nadávkami a vytáhli i transparenty připomínající stále živou kauzu, v níž byli hráči Hradce Králové Martin Štohanzl, Graeme McCormack a Kevin Klíma po minulém play off pozitivně testování na doping.

„Dopingem proti chřipce“ a „Co neseženeš: Plutonium. Střízlivého Bartošáka. Disciplinárku při dopingu.“ vysmívali se fandové Vítkovic na transparentech týmu, který se v minulém play off měl potýkat s virózou. Po poslední střele Davida Šťastného pak měla ochranka u hradecké střídačky, na kterou se sápali fanoušci házející papírky spoustu práce. „Něco házeli? Nevím, nic se nestalo,“ mírnil zjitřenou atmosféru hradecký asistent Peter Frühauf.

26. kolo: Vítkovice-Hradec Králové 1/6

Přihlaste se a sledujte exkluzivní videa z Tipsport extraligy
Přihlásit se

„Jsem v Hradci nový, ale nějaká chorea jsem čekal na každém zápase. Přišlo to až tady,“ říkal střelec rozhodující branky Šťastný, který před touto sezonou přišel na východ Čech z Mladé Boleslavi. „Bylo to vyostřené, ale to se dalo čekat. Ovšem někdy je to za hranou, když třeba jdeme z ledu a pokřikují na nás věci… Ale když je to baví,“ nechtěl chování fanoušků Šťastný probírat do detailů.

Na mysli měl především nadávky „Feťáci, feťáci,“ které nešlo přeslechnout. „Je to zvláštní situace. Fandové téhle situace mohou využít, vymyslet nové pokřiky, chorea a dnes jsou hodně nápadití. Nebudeme to řešit,“ pousmál se útočník Hradce Králové.

Páteční souboj Vítkovic s Hradcem Králové byl podobně dramatický jako semifinálová série, kterou Východočeši vyhráli až v sedmém utkání. Domácí šli do vedení po střele Jonáše Peterka, hostující Giorgio Estephan ale ve druhé třetině dvěma góly zápas zvrátil. Do prodloužení jej čtyři minuty před koncem poslal host z prvoligového Přerova Tomáš Doležal. Nastavený čas se hrál dvě a půl minuty, než se trefil Šťastný.

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj hostí města Praha a Ostrava.

Nejnovější články

NačítámNačíst další články