Hlavní obsah

Francouzský útočník Perret prodloužil o dva roky smlouvu s Hradec Králové

Francouzský hokejový útočník Jordann Perret bude i nadále hájit barvy Hradce Králové, s kterým uzavřel nový dvouletý kontrakt. Mountfeld si pojistil také služby forvarda Kryštofa Ouřadu, Kryštofa Langa, Matěje Moronga, Daniela Šedivého, obránce Jakuba Naara a brankáře Tomáše Sajdla, kteří nastupují za prvoligový Kolín.

Foto: Josef Vostárek, ČTK

Jordann Perret prodloužil s Hradcem Králové smlouvu o dva roky

Článek

Osmadvacetiletý Perret odehrál v této sezoně v extralize vinou zranění jen 18 zápasů a připsal si 13 bodů za čtyři branky a devět asistencí. Do Hradce Králové přišel po sezoně 2018/19 z Pardubic a v české nejvyšší soutěži má na kontě 280 utkání a 107 (53+54).

"Jordann je náš velmi důležitý hráč, což dokazuje každou sezonu. Naše snaha byla udržet ho i na další období. I když byla jednání poměrně dlouhá, nakonec jsme se na všem shodli a Jordann zde pokračuje, za což jsme rádi," řekl klubovému webu generální manažer Mountfieldu HK Aleš Kmoníček.

Novou dvouletou smlouvu uzavřel i dvaadvacetiletý Ouřada, který v této sezoně odehrál za Mountfield jeden zápas. V Kolíně má ně kontě ve 43 duelech 28 bodů (17+11).

"Kryštof zaznamenal v této prvoligové sezoně poměrně velký progres. Tvrdě na sobě pracuje a patří k nejdůležitějším a nejproduktivnějším hráčům Kolína. Jeho výkony nás přesvědčily a výsledkem je podpis dvoucestného kontraktu na další dva roky," doplnil Kmoníček.

Z další pětice hráčů, na které Mountfield uplatnil opci na sezonu 2023/24 nastoupil v tomto ročníku v extralize jen Lang a Morong. Lang dostal příležitost v sedmi zápasech a Morong v pěti.

"Po dohodě s naším trenérem v Kolíně Honzou Šťastným jsme uplatnili opční právo na zmíněné hráče. Všichni se prosadili v Chance lize, patří ke stabilním členům kolínského mužstva. Pevně věříme, že mají potenciál se neustále zlepšovat a v případě kvalitních výkonů se podívat i do našeho A-mužstva," dodal Kmoníček.

Reklama

Související témata: