Hlavní obsah

Gazda se vrátil nahrávkou, ale porážkou. Náročné, obrovský rozdíl, říkal obránce zapůjčený do Motoru

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Sérii devíti porážek na ledě soupeře chtěli hokejisté Českých Budějovic přerušit ve 22. kole na ledě Vítkovic i s novou tváří v sestavě obráncem zapůjčeným se Zlína Danielem Gazdou. Uvedl se asistencí při premiérové brance Jakuba Strnada v sezoně, na body z venku ale Motor po porážce 3:4 už podesáté v řadě nedosáhl a propadl se na poslední příčku tabulky.

Foto: Jaroslav Ožana, ČTK

Daniel Gazda z Českých Budějovic v zápase proti Vítkovicím

Článek

„První třetina se nám nepovedla, ale zabojovali jsme a měli jsme šanci s tím něco udělat, škoda té střely na konci. Skončilo to o gól, takže žádný extra válec. Měli i štěstí, když tam propadl puk od modré," popisoval Gazda premiérový extraligový zápas v jiném než ve zlínském dresu.

Obránce s reprezentačnímu zkušenostmi si extraligu zahrál naposledy letos v únoru (doma s Třincem 1:4). V první lize letos v dresu Zlína v 21 zápasech vstřelil šest gólů a na dalších osm nahrál. „Rozdíl mezi první ligou a extraligou je obrovský. Bylo to náročné. Se Zlínem jsme jezdili do Vítkovic hodinu a půl, teď skoro půl dne," smál se Gazda.

„I proto jsme se možná v úvodu trochu na ledě hledal. Navíc jsem v Budějovicích tak den, takže vlastně nikoho neznám. Ani jsem s nikým z těch kluků předtím nehrál. Je to všechno nové, ale snažím se," pousmál se obránce.

Foto: Jaroslav Ožana, ČTK

Zleva Daniel Gazda z Českých Budějovic, Vojtěch Lednický z Vítkovic, brankář Českých Budějovic Dominik Hrachovina a Lukáš Krenželok z Vítkovic.

Důvěru dostal velkou. Hrál přesilovky, oslabení i závěrečnou hru bez brankáře. „Cítím, že mi trenéři věří. Budu se tu důvěru snažit naplnit podle jejich představ," zdůraznil Gazda, jenž by měl v sestavě Motoru nahradit dlouhodobě zraněného Kanaďana Percyho.

„Stuart nám vypadl už prvním kole a podobný obránce nám v sestavě scházel. Gazda je taky kreativní, umí naložit s pukem, dobře bruslí. Jsem rád, že s ním můžeme pracovat," osvětlil příchod 25letého beka trenér Českých Budějovic Jaroslav Modrý.

Foto: Jaroslav Ožana, ČTK

Zleva Kristofers Bindulis z Českých Budějovic, Peter Randy Mueller z Vítkovic, překonaný brankář Českých Budějovic Dominik Hrachovina a autor gólu Petr Chlán z Vítkovic.

„Vítal jsem tu nabídku všemi deseti. Jsem v ideálním věku, potřebuju hrát. Je to zatím na měsíc, uvidíme, co bude dál. Jsem rád za každý zápas v extralize," svěřoval se Gazda, pro něhož bylo utkání na ledě Vítkovic 198. v extralize. A připsal si 56. extraligový bod (24+32). „Nehlásili mi nahrávku, ale říkal jsem si, že bych ji mohl mít. Ale kdybychom začali třemi body, bylo by to lepší," povzdychl si Gazda.

Zpevnit obrannou hru měl na ledě Vítkovic také Dominik Hrachovina, který se do branky Jihočechů vrátil po více jak měsíční absenci zaviněné zraněním. První třetina mu ale nevyšla a dostal v ní tři góly. „Neměl to snadné, domácí na nás vlítli a my dělali chyby. Ale měl tam i pár dobrých věcí. Jsme rádi, že je zpět. Je to naše jednička," podržel Hrachovinu Modrý.

Foto: Jaroslav Ožana, ČTK

Hokejisté Českých Budějovic se radují z branky

Kladno v pátek porazilo Olomouc a hokejisté Motoru se tak propadli na dno extraligy. „Není to jednoduchá situace, o to více musíme pracovat. Máme před sebou čtyři zápasy v osmi dnech a můžeme s tím něco udělat," pokrčil rameny Modrý.

Českobudějovický trenér už v této sezoně jednou odvrátil ultimátum vedení. Přijde další? „Ten tlak tam bude vždycky," pousmál se bývalý skvělý bek. „Ale jsme profesionálové a musíme se s tím umět vyrovnat."

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.