Hlavní obsah

Gól do šatny při její přesilovce s Duklou zacloumal, vycítil kladenský Hlava

Kladenští hokejoví Rytíři udělali v neděli první krok k setrvání v extralize. Gólovou přestřelku v úvodní barážovém utkání rozhodl domácí tým na chomutovském ledě pro sebe ve třetí části, aby nakonec před návštěvou 4500 diváků slavil výhru 6:4 nad Jihlavou.

Foto: Slavomír Kubeš, ČTK

Matyáš Filip (vlevo) se raduje z gólu vstřeleného Jihlavě. Branka inkasovaná v početní výhodě jihlavskou Duklou otřásla.

Článek

Vítězové využili dvě přesilovky, prosadili se i v oslabení a hned dva jejich hráči, Adam Kubík a Nicolas Hlava, měli shodnou bilanci 2+1. „Nejdůležitější je, že máme první bod do série, i když jsme dost drsně poznali, jak Jihlava hrozí z brejku a že nesmíme ztrácet puky. Z toho nám dávala góly, což je něco, co nesmíme už příště dovolit, ale nakonec jsme uměli potrestat i chyby Dukly," tvrdil kladenský kouč David Čermák.

„Trochu jsme nevěděli, co s námi provede čtyřicet dnů pauzy, takže tam byl i jistý respekt, ale myslím, že od prvního střídání bylo znát, že jsme dobře potrénovali a šli do toho naplno," říkal Kubík, jenž se už v 6. minutě postaral o využití hned první přesilovky. „Tam jsme zaspali, přitom z videa známe kladenský vzorec na přesilovku," litoval jihlavský útočník Josef Skořepa.

Také svou druhou trefu v zápase zapsal Kubík při početní výhodě v čase 54:29 po akci, která začala u padesátiletého Jaromíra Jágra. „Žukov je vynikající brankář, ale když se před něj budeme tlačit a clonit, aby hůř viděl, tak se mohou i v dalších zápasech ujmout teče podobně jako dnes," uvažoval útočník Rytířů. „Únavu z prvoligového play off jsme se snažili vyjezdit a nějak eliminovat, přitom se mi zdálo, že Kladno mělo lehčí nohy a my se chvílemi možná až moc báli, co s námi provede," naznačil kapitán Dukly Skořepa.

Foto: Slavomír Kubeš, ČTK

Přetlačovaná mezi Jaromírem Jágrem (vlevo) a jihlavským Filipem Heltem.

Kladno nakonec nemuselo litovat, že inkasovalo třikrát v rozpětí šesti minut prostředního dějství a pustilo Jihlavu do vedení. „Začali jsme hrát hurá hokej a dělali hlouposti v obranném pásmu. Asi jsme si najednou mysleli, že jim dáme bůra, Dukla nás potrestala," líčil Nicolas Hlava. Pouhých 21 sekund po jeho blafákem do bekhendu využitém přečíslení a gólu na 2:1, při němž zužitkoval Kubíkovu přihrávku, bylo vyrovnáno. O dvě minuty později právě Skořepa přetočil skóre, když prostřelil Bowa.

Důležitý moment pro konečný výsledek nastal 36 vteřin před koncem druhé části, kdy se Matyáš Filip prosadil z brejku v oslabení. Vrátil tím skóre do nerozhodné podoby 3:3. „Gól do šatny, a ještě při její přesilovce, musel Duklou zacloumat," říkal Hlava, jenž uzavřel účet zápasu, když s přehledem poslal puk do prázdné branky při jihlavské power play, k níž hosté sáhli už necelé čtyři minuty před koncem.

Foto: Slavomír Kubeš, ČTK

Jihlavský Josef Skořepa (81) slaví se spoluhráči gól vstřelený Kladnu.

Jihlavě nepomohlo 34 úspěšných zákroků Maxima Žukova, ani dvougólový střelec Tomáš Havránek, jehož teč znamenala přitom v 51. minutě srovnání na 4:4. Záhy ale Dukla pykala za nedovolený počet hráčů na ledě, pro domácí to byla vítězná přesilovka. „Kladno zvládlo tyto momenty naposledy. Věčná škoda, že jsme mu dovolili vyrovnat na konci druhé třetiny, právě tohle nás asi stálo zápas. Místo, abychom v naší přesilovce dali gól a zvýšili vedení, tak oni nám to srovnali," líčil útočník Dukly.

„Přece jen bylo během utkání vidět, že Kladno je odpočatější a řekl bych i správně nadržené. Jeho hráči byli rychlejší a takoví živější, my se i tak dokázali do zápasu několikrát vrátit. Za nerozhodného stavu 4:4 bylo ještě všechno otevřené, pak ale přišla další chyba se špatným střídáním a dali jsme jim šanci zase odskočit a power play už byla z naší strany vabank," uvedl jihlavský trenér Viktor Ujčík.

Reklama

Související témata:
  Třinec - České Budějovice dnes 17 : 00
20240328T17 : 00:00+0100
Třinec vs. České Budějovice
Třinec vs. České Budějovice
Třinec
České Budějovice