Hlavní obsah

Gulaš dostal trest, vynechá jeden zápas Českých Budějovic

Hokejisté Českých Budějovic se budou muset v příštím extraligovém utkání obejít bez zkušeného útočníka Milana Gulaše. Druhý nejproduktivnější hráč Motoru v sezoně byl dodatečně potrestán za zákrok na protihráče Jakuba Lva v nedělním utkání Jihočechů na ledě Hradce Králové. O výši trestu rozhodl po podnětu domácích předseda disciplinární komise extraligy Viktor Ujčík. Pokutu 15 tisíc korun za chování diváků musí zaplatit Plzeň.

Foto: David Taneček, ČTK

Zleva Milan Gulaš z Českých Budějovic a Aleš Jergl z Hradce Králové.

Článek

Ujčík stanovil trest pro Gulaše po prostudování videozáznamu. "K zákroku došlo potom, co byl hráč atakován protihráčem Radkem Smoleňákem a blížil se k němu další protihráč Jakub Lev. Ve snaze čelit případnému ataku se hráč zpevnil a vědomě zvednutou holí zasáhl protihráče do oblasti rozkroku. Přitom si musel být vědom, že při podobném pohybu holí k bolestivému zásahu s největší pravděpodobností dojde," vysvětlil Ujčík.

Za zákrok z 53. minuty nebyl Gulaš sudími potrestán. Oba aktéři souboje sehráli v duelu, který tým Mountfieldu vyhrál 3:2 v prodloužení, důležitou roli. Gulaš vyrovnal na 2:2, Lev pak v čase 63:07 rozhodl o výhře Východočechů. Ujčík při určení výše trestu přihlédl právě i k tomu, že Lev utkání dokončil a že Gulaš nebyl v uplynulých dvou letech disciplinárně trestán.

Disciplinární komise se rovněž zabývala situací, k níž došlo již 24. října během utkání mezi domácí Plzní a Třincem (1:2) v prostoru vyhrazeném pro videotrenéra hostujícího klubu. Na základě videozáznamu uložila Západočechům pokutu za nesportovní chování jejich fanoušků.

"Při utkání došlo v prostoru, který je pro něj vyhrazen, nejdříve k hrubému vulgárnímu napadání a následně i k pokusu o fyzické napadení videotrenéra hostí. Divák, který se tohoto jednání dopustil, byl bezpečnostní službou zadržen a předán k identifikaci policii," uvedla komise v odůvodnění uděleného trestu.

Reklama

Související témata:
  Třinec - Pardubice dnes 17 : 00
20240426T17 : 00:00+0200
Třinec vs. Pardubice
Třinec vs. Pardubice
Třinec
Pardubice