Hlavní obsah

Kometa otočila bitvu s Boleslaví! První výhry v play off slaví Třinec i Liberec. V Olomouci se nedohrálo

Aktualizováno

Play off hokejové Tipsport extraligy začalo úvodními duely čtyř sérií předkola. První výhry se dočkali obhájci titulu z Třince, kteří přehráli Litvínov 3:1 a ujali se vedení 1:0 na zápasy. Přesvědčivou výhru 4:1 slaví Liberec, který si poradil s Plzní. Utkání mezi Olomoucí a Karlovými Vary byl po první třetině kvůli problémům s ledovou plochou za stavu 2:0 pro domácí odložen. V posledním středečním duelu uspěla i Kometa Brno, když porazila Mladou Boleslav 4:2.

Třinec vstupuje do play off zápasem s LitvínovemVideo: Sport.cz

 
Článek
Fotogalerie

V opatrném duchu s jasným důrazem na obranu se nesla první třetina zápasu mezi domácím Třincem a Litvínovem. Poprvé se tak skóre měnilo až v šesté minutě prostřední části, kdy přesnou ranou překonal Tomka Dravecký.

Oceláři měli několik dalších šancí k pojištění náskoku, své možnosti však nevyužili a hosté trestali. Čtyřiadevadesát sekund před druhou sirénou se hned po buly prosadil rychlou střelou Kudrna a po dvou třetinách tak byl stav utkání nerozhodný 1:1.

Rozhodující moment zápasu přišel v 47. minutě, kdy se prosadil Kurovský a poslal domácí znovu do vedení. Při závěrečné power play pak uzavřel skóre na konečných 3:1 gólem do prázdné branky dvě sekundy před koncem Růžička. Druhé utkání série se hraje ve čtvrtek opět v Třinci.

Foto: Vladimír Pryček, ČTK

Zleva Pawel Zygmunt z Litvínova a Andrej Nestrašil z Třince.

Liberec nedal Plzni šanci

Hokejisté Liberce měli do zápasu proti Plzni výborný vstup, když je už po necelých dvou minutách poslal do vedení Rychlovský. Náskok domácích pojistil o čtyři minuty později Filippi, který podruhé překonal hostujícího Pavláta.

Definitivní jistotu dal Tygrům pět minut po začátku prostřední části znovu jednadvacetiletý forvard Severočechů Jakub Rychlovský, když zvyšoval už na tříbrankový rozdíl. O čtvrtou branku se postaral v závěrečné části v přesilové hře Najman, čestný úspěch Indiánů si v 53. minutě připsal Rekonen. Liberec vyhrál 4:1 a v sérii se ujal vedení 1:0 na zápasy.

Foto: Radek Petrášek, ČTK

Hokejisté Liberce vstoupili do zápasu proti Plzni ve velkém stylu

V Olomouci se nedohrálo

Domácí Olomouc začala zápas proti Karlovým Varům výborně, když ji už po 50 sekundách poslal do vedení Kusko. Na dvoubrankový rozdíl zvýšil v přesilové hře Musil a Hanáci tak šli do kabin s dvoubrankovým náskokem. Kvůli problémům s ledovou plochou byla druhá třetina několikrát odkládána, utkání nakonec bylo na základě rozhodnutí rozhodčích odloženo.

Rozhodčí za přítomnosti kapitánů obou celků a techniků olomouckého klubu posuzují stav poškozené části ledové plochy.Video: Petr Marek (Právo)

Kometa srazila Boleslav

Po zahřívací první třetině zápasu mezi Kometou Brno a Mladou Boleslaví se jako první prosadili hosté. Krátce po polovině utkání překonal Furcha David Šťastný a Bruslaři šli do vedení. Radost jim však nevydržela dlouho. Už o 42 sekund později přinutil Krošelje lovit puk ze sítě Holík.

A Moravany vyrovnávací branka pořádně nakopla. Do konce prostřední části se prosadili v přesilových hrách Pospíšil s Kundrátkem a domácí tak šli do kabin s vedením 3:1. Hosté se do hry vrátili v 44. minutě díky využité Lunterově přesilové hře. Odpověď Komety ale přišla znovu bleskově. O necelou minutu později vrátil Brnu dvoubrankový náskok Flek. Domácí již náskok udrželi, zvítězili 4:2 a ujali se vedení v sérii 1:0.

Foto: Václav Šálek, ČTK

Zleva Martin Zaťovič z Brna, Tim Söderlund z Mladé Boleslavi a Petr Holík z Brna.

Předkolo play off hokejové extraligy - 1. zápasy
Třinec - Litvínov 3:1
Branky: 26. Dravecký, 47. Kurovský, 60. Růžička - 39. Kudrna
Liberec - Plzeň 4:1
Branky: 2. Kolmann, 7. Filippi, 25. Rychlovský, 50. Najman - 53. Rekonen
Olomouc - Karlovy Vary 2:0, po 1. třetině, nedohráno
Branky: 1. Kusko, 12. Musil
Brno - Mladá Boleslav 4:2
Branky: 32. Holík, 38. Pospíšil, 40. Kundrátek, 45. Flek - 31. Šťastný, 44. Lunter

Reklama