Hlavní obsah

Nezastavitelná Sparta znovu slaví! Motor složil mistra. Vítkovice padly v Litvínově, bez bodu je i Kometa

Aktualizováno

Pět zápasů 27. kola měla na programu hokejová Tipsport extraliga. Osmou výhru v řadě slaví Sparta, která zvítězila na ledě Mladé Boleslavi 2:1. Překvapivou prohru 1:2 po nájezdech naopak musí strávit Třinec, když nestačil na České Budějovice. V divoké přestřelce uspěla rozjetá Plzeň, která zdolala Olomouc 5:4. Nečekanou ztrátu utrpěly po prohře 3:5 i Vítkovice na ledě Litvínova a promarnily tak šanci na první místo. V posledním pátečním utkání uspěly Karlovy Vary, které zvítězily na ledě Komety Brno 3:2.

Foto: Roman Vondrouš, ČTK

Zleva Martin Beránek z Mladé Boleslavi a David Němeček ze Sparty.

Článek
Fotogalerie

Třinečtí hokejisté začali roli vysokého favorita proti Českým Budějovicím plnit v 7. minutě, kdy se v přesilové hře prosadil Tomáš Marcinko. Tím však střelecká produktivita úřadujícího mistra nadlouho utichla. A hosté trestali. V 26. minutě se o vyrovnání postarala největší hvězda Jihočechů Milan Gulaš.

Oceláři se probrali krátce po polovině utkání, kdy Hrachovinu překonal Marko Daňo. Motor však i podruhé vyrovnal, osm minut před koncem prostřelil Mazance Čachotský. Do konce utkání ani v prodloužení už branka nepadla, o vítězi tak rozhodly až nájezdy. V nich byli úspěšnější Českobudějovičtí a odvezli si tak dva body za výhru 2:1.

Foto: Jaroslav Ožana, ČTK

Zleva Jan Jaroměřský z Třince a Jakub Valský z Českých Budějovic.

Sparta znovu vítězná

Sparta vstupovala do zápasu na ledě Mladé Boleslavi se šňůrou sedmi vítězných zápasů v řadě a dobře začala i na ledě Bruslařů, když jí v 9. minutě zajistil vedení Horák. Domácí se vyrovnání dočkali o tři minuty později díky využité přesilové hře Lantošiho.

Rozhodující moment přišel v 49. minutě utkání, ve které Krošelj nestačil na Sobotkovu střelu a Pražané si tak připsali osmou výhru v řadě.

Foto: Roman Vondrouš, ČTK

Potyčka před brankou Sparty.

Plzeň přestřílela Olomouc

Plzeň, která se před bitvou s Olomoucí pyšnila pětizápasovou vítěznou sérií v řadě, nezačala utkání s Hanáky dobře. Ty poslal v 15. minutě do vedení Řezníček, domácí však ještě do konce první části stihli díky využité přesilové hře, ve které se prosadil Pour, vyrovnat.

Divokou prostřední třetinu odstartoval trefou Suchý, který poprvé poslal Indiány do vedení. Hanáci reagovali obratem, Kusko a Orsava vrátili Olomouci těsný náskok. Plzeňský Houdek se však 13 sekund před koncem druhé části hry postaral o to, že na ukazateli skóre svítil po 40 minutách stav 3:3.

Ve třetí třetině nejdříve Knotek znovu strhl vedení na stranu Moravanů, závěr však patřil domácím. Holešinský a Schleiss rozhodli o výhře Plzně 5:4.

Foto: Miroslav Chaloupka, ČTK

Hokejisté Olomouce hostili ve 27. kole Tipsport extraligy Plzeň

Vítkovice padly v Litvínově

Vítkovice se mohly v případě výhry vrátit do čela extraligové tabulky a tento cíl začaly na ledě Litvínova plnit bleskově. Už po 30 sekundách se prosadil americký bek ve službách Ridery Raskob. Domácí se z rychlé rány vzpamatovali již o pět minut později, kdy srovnal Jurčík. Radost však Chemikům dlouho nevydržela. Krenželok z přesilovky a Koch zajistili hostům po první třetině vedení 3:1.

Ani to však Vervu nezlomilo. Během dvou minut krátce po polovině utkání se Fronk a Zeman postarali o srovnání stavu. A pro favorita bylo ještě hůř. V 53. minutě využil přesilovou hru Jaks, definitivní ortel pak nad Slezany podepsal při power play do prázdné branky Zygmunt.

Foto: Ondřej Hájek, ČTK

Zleva Peter Krieger z Vítkovic, brankář Litvínova Šimon Zajíček a Giorgio Estephan z Litvínova.

Vary srazily Brno

Až do 29. minuty čekali fanoušci v Brně, které hostilo Karlovy Vary, na první branku. K smutku většiny z nich se o ni postaral hostující Beránek, který poslal Energii do vedení. Domácí se vyrovnání dočkali v momentě, kdy to asi čekali nejméně. Ve vlastním oslabení překonala Habala v brance Západočechů bývalá opora Karlových Varů Jakub Flek.

Kometa se poprvé do vedení dostala díky Kollárově trefě v přesilové hře v 46. minutě, to však bylo z jejich strany všechno. Koffer a svou druhou brankou večera Beránek zajistili Západočechům výhru 3:2.

Foto: Václav Šálek, ČTK

Zleva Daniel Kružík z Karlových Varů, brankář Karlových Varů Vladislav Habal, Tomáš Havlín z Karlových Varů a Jan Süss z Brna.

27. kolo hokejové extraligy
Třinec - České Budějovice 2:3 po náj.
Branky: 7. Marcinko, 32. Daňo - 26. Gulaš, 52. Čachotský, roz. náj. Čachotský
Litvínov - Vítkovice 5:3
Branky: 6. Jurčík, 32. Fronk, 34. Zeman, 53. Jaks, 60. Zygmunt - 1. Raskob, 10. Krenželok, 13. Koch
Ml. Boleslav - Sparta 1:2
Branky: 12. Lantoši - 9. Horák, 49. Sobotka
Plzeň - Olomouc 5:4
Branky: 19. Pour, 22. Suchý, 40. Houdek, 53. Holešinský, 55. Schleiss - 16. Řezníček, 26. Kusko, 28. Orsava, 49. Knotek
Kometa Brno - Karlovy Vary 2:3
Branky: 35. Flek, 46. Kollár - 29. a 54. Beránek, 50. Koffer

Reklama