Hlavní obsah

Divoké kolo! Litvínov má první výhru, Pardubice zdemolovaly Budějovice. Padla i Sparta

Aktualizováno

Tipsport extraliga měla na programu divoké 7. kolo. Jednoznačné vítězství 4:0 proti Kladnu si připsala Mladé Boleslav, kterou poté s tříbodovým ziskem napodobily také Pardubice, jenž porazily České Budějovice poměrem 6:1. Do prodloužení dospěly hned tři duely. Dva body sebraly týmy Brna, Liberce a Karlových Varů. Nájezdová parketa pro změnu vyzněla lépe pro Olomouc. První výhru v sezoně si připsal také Litvínov, který je ale stále poslední.

Foto: Miroslav Chaloupka, ČTK

Radost hokejistů Brna.

Článek
Fotogalerie

Hokejisté Mladé Boleslavi i počtvrté v sezone dokázali uhájit domácí prostředí, tentokráte si bez větších problémů poradili s Kladnem. Domácí se prosadili v každé třetině, dohromady brankáře Adama Brízgalu překonali hned čtyřikrát. Rytíři nevsítili ani jednu branku, Filip Novotný si tak připsal čisté konto.

Foto: Petr Sznapka, ČTK

Prezident klubu Ján Moder předává Milanu Douderovi cenu za 500 zápasu v třineckém dresu.

Cenné vítězství si připsaly také Karlovy Vary. Divoká přestřelka proti pražské Spartě se dlouhou dobu schylovala k plnému počtu bodů pro Energii, v poslední minutě však svou trefou na 4:4 dovedl utkání do prodloužení sparťanský obránce Jakub Krejčík. O druhém bodu pro Karlovy Vary rozhodl ve třetí minutě prodloužení Petr Koblasa.

Gólově bohatý byl i souboj Plzně s Brnem. Zatímco první dvě třetiny nabídly šest branek, poslední dvacetiminutovka již žádnou. Duel tak musel svou trefou rozhodnout až brněnský útočník Radek Koblížek, který Kometě vystřelil plusový bod za vítězství 4:3 po prodloužení.

Rozjeté Pardubice sice od druhé minuty proti Českým Budějovicím prohrávaly o jednu branku, zbytek zápasu ale pálili už jen domácí. Dynamo svému soupeři nasázelo šest gólů a pohodlně zvítězilo poměrem 6:1. Pardubice tak po dvou domácích prohrách v řadě zabraly.

Foto: Josef Vostárek, ČTK

Tomáš Dvořák z Pardubic oslavuje branku.

Mistrovský Třinec sice neměl dobrý začátek sezony, v posledních kolech se mu ale daří bodovat. Duel s Libercem dokázal pět minut před koncem řádné hrací doby srovnat na 3:3, rozhodující trefu v prodloužení obstaral liberecký zadák T.J. Melancon, jenž jako čtvrtý střelec svého týmu vyzrál na brankáře Mazance.

Řádná hrací doba nerozhodla ani zápas Olomouce proti Vítkovicím. Osm branek během tří třetin znamenalo, že utkání dospělo až k samostatným nájezdům, kde o plusovém bodu pro domácí rozhodl Lukáš Nahodil.

Další porážka se rýsovala v Litvínově, kde domácí Verva zažila třetinu snů. V poslední periodě totiž dokázala třikrát prostřelit hradeckého brankáře Kiviaha a otočila tak výsledek na konečných 3:2. Litvínov vyhrál vůbec poprvé v sezoně.

Tipsport extraliga - 7. kolo
Mladá Boleslav - Kladno 4:0
Branky: 9. Kousal, 29. Fořt, 45. Kantner, 60. Stránský
Sparta - K. Vary 4:5 po prodloužení
Branky: 15. Němeček a 51. Němeček, 31. Řepík, 60. Krejčík - 26. Beránek, 27. Havlín, 46. Černoch, 54. Rachůnek, 63. Koblasa
Plzeň - Brno 3:4 po prodloužení
Branky: 4. Mertl, 18. Rekonen, 38. Hrabík - 3. Holík, 29. Vincour, 37. Flek, 63. Koblížek
Olomouc - Vítkovice 5:4 po sam. nájezdech
Branky: 9. Klimek, 23. Bambula, 39. Ondrušek, 58. Orsava, rozhodující nájezd Nahodil - 27. Bukarts a 47. Bukarts, 36. Lakatoš, 55. Krieger
Pardubice - Budějovice 6:1
Branky: 6. Kousal, 28. Paulovič, 29, Dvořák, 41. Zohorna, 46. Radil, 54. Poulíček - 2. Hovorka
Třinec - Liberec 3:4 po prodloužení
Branky: 15. Daňo, 21. Růžička, 55. Roman - 18. Vlach, 35. Faško-Rudáš, 41. Frolík, 62. Melancon
Litvínov - Hr. Králové 3:2
Branky: 41. a 43. Kudrna, 51. Stránský - 15. Okuliar, 31. Smoleňák

Reklama

Související témata: