Hlavní obsah

Hokejista Koreis podepsal tříletou smlouvu se Spartou

PRAHA

Po brankáři Tomáši Pöpperlem je druhou posilou hokejové Sparty Praha pro příští sezónu další bývalý juniorský reprezentant Jakub Koreis. Třiadvacetiletý útočník podepsal s mistrovským týmem z let 2006 a 2007 tříletou smlouvu a extraligu si zahraje po pěti letech. Informoval o tom oficiální web Sparty.

Článek

Někdejší velký talent působil v české nejvyšší soutěži naposledy v mateřské Plzni, odkud v roce 2003 odešel do zahraničí. Až do minulého roku se Koreis pokoušel prosadit do hlavního týmu Phoenix Coyotes, jenž si ho v roce 2002 vybral v prvním kole draftu, NHL si ale nezahrál a působil v nižších soutěžích.

Před minulým ročníkem se vrátil do Evropy, ale vinou zranění kolena odehrál za finský Ilves Tampere jen deset zápasů v základní části.

Podle serveru eurohockey.net míří do Sparty také vítkovický obránce Michal Gulaši.

Gulaši zatím v české extralize působil jen v mateřských Vítkovicích. V uplynulém ročníku zaznamenal v 44 utkáních sedm bodů za tři branky a čtyři asistence. V prosinci si na Channel One Cupu v Moskvě odbyl v premiéru v české reprezentaci. V 11 utkáních play out extraligy měl na kontě dvě asistence.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.