Hlavní obsah

Hokejisté Brna zůstali po Plzni při chuti a zdolali Litvínov 5:1

BRNO

Hokejisté Brna zůstali po páteční výhře v Plzni 6:1 při střelecké chuti a dnes v 17. kole doma zvítězili nad Litvínovem 5:1. Kometa tak dala zapomenout na předchozí sérii tří zápasů bez bodu. Severočeši v Brně nenavázali na poslední výhry v Českých Budějovicích a nad Vítkovicemi.

Článek

Brňané vsadili na nátlakový hokej, který jim vynesl už po pěti minutách vedoucí branku. V závaru před brankářem Volkem jeden ze zadáků Litvínova pouze vyhodil kotouč k modré čáře přesně na hůl obránce Valacha, jehož střela proklouzla do sítě. I když tlak domácích hokejistů pokračoval, hostující obránci už nechybovali.

Jediné problémy měli svěřenci trenéra Komety Zdeňka Venery při přesilových hrách, kdy se jen s obtížemi dostávali do útočného pásma a soupeře v početní výhodě v první třetině vážněji neohrozili. Hokejisté Litvínova nemysleli pouze na bránění a využívali každou příležitost k rychlým protiútokům. Nebezpečí hrozilo zejména od zejména od Hüblovy první útočné řady a také od technicky vybaveného Ručinského.

V úvodu druhé třetiny potvrdil po Holcově a Zohornově akci své střelecké kvality Jakub Svoboda, který střelou pod horní tyčku přidal druhou branku. Svou sílu prokázala první litvínovská řada ve 29. minutě při přesilové hře, kdy po Lukešově přesné přihrávce dorazil Hübl kotouč do sítě. O dvě minuty později zužitkovali i Brňané svou přesilovou hru. Po zaváhání obránce Stříteského našel Pospíšil obránce Žižku, jenž přidal třetí branku.

Litvínovští hokejisté vrhli v poslední třetině všechny síly do útoku. Domácí tým se dostal pod tlak a jen s námahou odolával náporu. Jeho jediným výsledkem ale byla tyč brněnské branky, kterou trefil Ručinský. V této fázi zápasu už Brňané jen spoléhali na protiútoky. Po jednou z nich ujel ve 45. minutě Jaroslav Svoboda, jehož sólo zastavili litvínovští obránci jen faulem. Rozhodčí Polák nařídil trestné střílení, které Jaroslav Svoboda střelou mezi chrániče brankáře Volkeho proměnil.

Tento gól zajistil Brňanům větší klid do závěrečné části. V nervózním závěru se sice po rvačce naskytla Litvínovu přesilovka, která byla poslední šancí na případný zvrat. Jenže v oslabení ujel po levém křídle Dlouhý, jenž přesnou trefou do horního růžku pečetil brněnské vítězství.

17. kolo hokejové extraligy:
HC Kometa Brno - HC Verva Litvínov 5:1 (1:0, 2:1, 2:0)
Branky a nahrávky: 5. Valach, 23. Jakub Svoboda (H. Zohorna, Holec), 31. Žižka (T. Pospíšil, L. Čermák), 46. Jaroslav Svoboda z trestného střílení, 53. Dlouhý (Koreis) - 29. V. Hübl (Lukeš). Rozhodčí: Polák, Hradil - Dřínovský, Čech. Vyloučení: 6:6. Využití: 1:1. V oslabení: 1:0. Diváci: 6635.
Brno: Hovi - Švrček, Žižka, Kováčik, Bičánek, Valach, Malec - T. Pospíšil, Petrovický, Hubáček - Jaroslav Svoboda, Čermák, Dlouhý - H. Zohorna, Holec, Jakub Svoboda - Erat, Koreis, Podkonický. Trenéři: Venera a Oslizlo.
Litvínov: Volke - Jareš, Kubát, Pojkar, Kousalík, Havelka, Skuhrovec, Stříteský - Kubinčák, V. Hübl, Lukeš - Gerhát, Hanzl, Ručinský - Majdan, Hujsa, Trávníček - Maxa, Jurčík, Bojer. Trenéři: Kýhos a Kučera.

Reklama

Související témata: