Hlavní obsah

Hradec Králové - Liberec 3:2 PPHokejisté Hradce udolali Tygry v prodloužení, rozhodla nešťastná teč

MinutaMin. Tým Hráč Akce
2. Kvapil 0 : 1
6. Koukal 1 : 1
25. Cingel 2 : 1
35. Kvapil 2 : 2
63. Vopelka 3 : 2
Záznam online reportáže

Hradec Králové

Hokejisté Hradce Králové porazili v prvním zápase čtvrtfinále play off extraligy Liberec 3:2 v prodloužení. Utkání rozhodl v 63. minutě útočník Lukáš Vopelka, jehož střelu si do branky srazil obránce Zdeněk Šmíd. Série hraná na čtyři výhry pokračuje v pátek opět v Hradci Králové.

Foto: David Taneček, ČTK

Hradečtí hokejisté Rudolf Červený, Filip Pavlík, Oskars Cibulskis a Lukáš Cingel oslavují gól v liberecké síti ve čtvrtfinále play off.

Článek
Fotogalerie

Do první šance se dostal již ve 2. minutě domácí Berger, na Willa však nevyzrál. O pár vteřin později již vedli hosté, když se do brejku dostal Kvapil a s jistotou překonal Rybára. Následně měli Tygři další příležitosti, druhý gól ale nepřidali.

I díky tomu mohli Východočeši vyrovnat. V 6. minutě propadla Vydareného střela ke Koukalovi, který nezaváhal. Následně mohl domácí mužstvo posunout do vedení osamocený Smoleňák, ze slibné pozice ale nezamířil přesně. V závěru první třetiny se individuálně neprosadil ani Kukumberg.

Úvod druhé části patřil Hradci Králové. Cingel sice v koncovce ve 22. minutě neuspěl, ale poté byl vyloučen Redenbach a následně i Vlach a domácí v přesilovce skórovali.

Krátkou výhodu pět na tři sice nevyužili, v pokračující klasické přesilovce ale již Cingel Willa prostřelil. Mountfield měl drtivou převahu, další gól ale nepřidal a brzy toho litoval. Ve 34. minutě byl vyloučen Červený a Kvapil vyrovnal.

Na začátku třetí dvacetiminutovky měl Hradec opět dvakrát početní výhodu, Liberec však pozorně bránil a Will nemusel řešit žádnou složitou situaci. Hosté kontrovali šancemi Filippiho a Kvapila, ani ty ale gólem neskončily.

V 52. minutě chybovali domácí hráči v rozehrávce a Bednář zastavil Jelínka jen faulem. Liberecký útočník ale trestné střílení neproměnil. Východočeši se následně snažili rozhodnout, v normální hrací době se však neprosadili a utkání se tak muselo prodlužovat.

Hned v 61. minutě mohl rozhodnout Cingel, Willa ale nepřekonal. Podařilo se to však v čase 62:03 Vopelkovi, jehož střílenou přihrávku od mantinelu nešťastně srazil do liberecké branky Šmíd.

Čtvrtfinále play off hokejové extraligy - 1. zápas
Mountfield Hradec Králové - Bílí Tygři Liberec 3:2 v prodl. (1:1, 1:1, 0:0 - 1:0)
Branky a nahrávky: 6. Koukal (Vydarený, Smoleňák), 25. Cingel (Smoleňák, Cibulskis), 63. Vopelka - 2. Kvapil (Bulíř, Jánošík), 35. Kvapil (Pyrochta, Filippi). Rozhodčí: Hradil, R. Svoboda - Pešek, D. Hynek. Vyloučení: 5:7. Využití: 1:1. Diváci: 6448. Stav série: 1:0.
Hradec Králové: Rybár - Cibulskis, Gregorc, F. Pavlík, Graňák, Pláněk, Vydarený - Smoleňák, Koukal, Červený - Bednář, Kukumberg, Cingel - Köhler, Dragoun, Berger - Vopelka, Zigo, M. Látal. Trenéři: V. Sýkora, P. Hynek a T. Martinec.
Liberec: Will - Pyrochta, Ševc, Maier, Šmíd, Jánošík, Derner - Jašek, P. Jelínek, L. Krenželok - Bakoš, Redenbach, Ordoš - Bulíř, Filippi, Kvapil - Lakatoš, J. Vlach, Dlouhý. Trenéři: Pešán a Mlejnek.

Reklama

Související témata: